Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers

Type product
Tijdsduur
Logo van Competence Factory
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Competence Factory heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 1.037 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #3 in Marketing.

Lees meer over Beste Opleider 2019.

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De Cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers is specifiek bedoeld voor alle grafimedia-professionals zoals dtp-ers, vormgevers en uitgevers die de overstap maken van QuarkXPress naar Adobe InDesign. Tijdens de twee dagen worden de verschillen tussen XPress en InDesign behandeld en komen de speficieke werkmethodes die nieuw zijn voor de QuarkXPress gebruiker aan bod. Adobe InDesign is hét opmaakprogramma van Adobe binnen de Creative Suite. InDesign is volledig geïntegreerd met Photoshop, Illustrator en Acrobat. Dat is een belangrijke reden dat velen inmiddels overgestapt zijn van XPress naar de Adobe Creative Suite omgeving. Of je de overstap nu maakt van Quark versie 4, 5, 6 of versi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Adobe Creative Suite, Adobe InDesign Basis, Adobe (overzicht), Adobe (Macromedia) Flash en Adobe Coldfusion.

De Cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers is specifiek bedoeld voor alle grafimedia-professionals zoals dtp-ers, vormgevers en uitgevers die de overstap maken van QuarkXPress naar Adobe InDesign. Tijdens de twee dagen worden de verschillen tussen XPress en InDesign behandeld en komen de speficieke werkmethodes die nieuw zijn voor de QuarkXPress gebruiker aan bod. Adobe InDesign is hét opmaakprogramma van Adobe binnen de Creative Suite. InDesign is volledig geïntegreerd met Photoshop, Illustrator en Acrobat. Dat is een belangrijke reden dat velen inmiddels overgestapt zijn van XPress naar de Adobe Creative Suite omgeving. Of je de overstap nu maakt van Quark versie 4, 5, 6 of versie 7 maakt niet uit. Alle facetten worden behandeld. Ook hoe een InDesign document moet worden geëxporteerd naar PDF.

Programma van de training Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers

Wat komt aan bod tijdens de Cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers?

 • Interface InDesign, paletten en gereedschappen
 • Integratie met Adobe Illustrator en Photoshop
 • Conversie van QuarkXPress bestanden naar InDesign
 • Gebruik sneltoetsen en instellen eigen toetscombinaties
 • Weergave mogelijkheden per object of pagina
 • Configureren van plug-ins en plug-ins van derden
 • Opzetten basisstramienen, stramienen op elkaar baseren
 • Gebruik diverse hulplijnen en rasters
 • Werken met diverse kaders, voor het plaatsen van tekst en illustratie
 • Verwerking van tekst, tekst plaatsen,
 • OpenType fonttechnologie, alinea- en tekenstijlen aanmaken, padtekst, tekstcontouren
 • Beziercurves, aanpassen, maken, ankerpunten toevoegen en verwijderen, lijn en schaargereedschap
 • Tabel opmaak, Excel bestanden plaatsen binnen InDesign
 • Import afbeeldingen, koppelingen, WebDav-server
 • Exporteren en integratie van PDF en Distiller opties
 • Toepassing transparantie, slagschaduwen, doezelaar en afvlakstijlen voor verdere verwerking
 • Kleurgebruik, CMYK, steunkleuren (PMS), kleurscheidingen maken, staalbibliotheken, overvul instellen en toekennen, inktbeheer, kleurmanagement
 • Afdrukken, pagina-instelling, preflight en pakket instellen
 • Specifieke wensen van de cursist

Software
Tijdens onze cursussen Adobe InDesign gebruiken wij InDesign CC. Het is echter nog wel mogelijk om tijdens deze training de Creative Suite 5 of Creative Suite 6 versie van InDesign te gebruiken.

Indien je specifieke vragen hebt over het programma in een andere versie dan kun je dit ons al vóór de training laten weten via info@competencefactory.nl

Doelgroep

De Cursus Adobe InDesign voor QuarkXPress gebruikers voor is zeer geschikt voor iedereen die direct een goede basis wil hebben om aan de slag te gaan als dtp-er en voor diegenen die meteen praktische kennis willen toepassen bij het opmaken van bestanden en dtp-werkzaamheden, zoals vormgevers, illustratoren, maar ook pr - en marketingmedewerkers, tekenaars, modeontwerpers, etc. Het doel van deze cursus is het meteen professioneel kunnen toepassen van uw InDesign kennis en ervaring bij vormgeven, illustreren, ontwerp en creatie.

 

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook freelancers, zelfstandig adviseurs, webshop-eigenaren en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.