Coachen Leidinggevenden, (Young) Professionals

Tijdsduur
Trainer
Astrid Anna Kuin

Coachen Leidinggevenden, (Young) Professionals

Coaching in Organisatie
Logo van Coaching in Organisatie

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

Beschrijving

Persoonlijke Coaching voor leidinggevenden en (young) professionals: hoe ook voor jezelf de tijd, rust en ruimte in te plannen voor professionele zelfreflectie en gewenste verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling  Work/Life Balance, Vitale Mindset en Zelfzorg. Als je er dagelijks alleen voor staat is het prettig je ervaringen, vragen en ambities met een coach te delen. De coach luistert en biedt jou de ruimte en tijd om je alternatieve oplossingen te formuleren. Waarderende feedback in te zetten en persoonlijk leiderschap bij stress, deadlines vorm te geven. Te reflecteren op ingrijpende gebeurtenissen of veranderingen en hoe hiervan te leren door er mee te zijn en te accepteren. J…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Young Professionals, Excel, Business / Executive Coaching, Life Coach en Beïnvloeden.

Persoonlijke Coaching voor leidinggevenden en (young) professionals: hoe ook voor jezelf de tijd, rust en ruimte in te plannen voor professionele zelfreflectie en gewenste verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling  Work/Life Balance, Vitale Mindset en Zelfzorg. Als je er dagelijks alleen voor staat is het prettig je ervaringen, vragen en ambities met een coach te delen. De coach luistert en biedt jou de ruimte en tijd om je alternatieve oplossingen te formuleren. Waarderende feedback in te zetten en persoonlijk leiderschap bij stress, deadlines vorm te geven. Te reflecteren op ingrijpende gebeurtenissen of veranderingen en hoe hiervan te leren door er mee te zijn en te accepteren. Je volgende gewenste uitdaging te benoemen en je te coachen op het hierbij behorend stappenplan. Hoe zorg je dat je zelf de regie behoudt en ook op effectieve wijze met betrokkenen samenwerkt en communiceert. Aandacht voor ontwikkelingen in jouw context, jouw gedrag, jouw kracht en kwaliteiten, jouw onzekerheden en leerpunten, jouw overtuigingen, drijfveren en energiehuishouding (wat geeft energie, wat kost energie?). We sluiten iedere sessie af met een vertaalslag naar je dagelijkse praktijk; deze ervaringen neem je mee in de daarop volgende coachsessies. Systemisch werk: indien passend werken we met een tafelopstelling "Heden - Toekomst". Dit helpt je zonder oordeel het systeem neutraal waar te nemen en hoe hierin zelf de regie te nemen. Indien gewenst aandacht voor je innerlijke criticus, perfectionist of/en "pleaser" en hoe vanuit eigen regie meer balans aan te brengen (met behulp van innerlijke dialoog - Voice Dialogue). Als prettig benutten we ademhalingsoefeningen en andere tools vanuit de Mindfulness Training om meer rust in te bouwen. 

Onze coaches worden ook ingezet op preventie en re-integreren Burn-Out, Long Covid en/of andere (medische) klachten, bij (signalen van) grensoverschrijdend gedrag. De ervaring leert hoe eerder je voor jezelf coaching regelt hoe effectiever. Lerende teams en organisaties: wij coachen ook teams naar een cultuur van vertrouwen en psychologische veiligheid; op de diversiteit aan kwaliteiten en talenten binnen teams. Principes en tools inclusie en faciliteren van  diversiteit en erkenning. Zie ook onze Masterclass Systemisch Werk (Tafel Opstellingen: Familie, Werk, Loopbaan en/of Organisatie) en de Mindfulness Training - Persoonlijk Leiderschap bij stress.

Coaching is een krachtig instrument om resultaten te verbeteren, communicatie en samenwerking te optimaliseren, dynamiek en enthousiasme te bevorderen, ideeën te genereren, meer werk- en leerplezier te creëren. Steeds meer organisaties en bedrijven zetten onze coaches in vanwege deze meerwaarde en een (leer)cultuur van psychologische veiligheid en vertrouwen.

Tools, tips en werkvormen worden afgestemd op de context van jouw organisatie, team en op jouw persoonlijke stijl en gewenste ontwikkeling. Is er sprake van (signalen van) grensoverschrijdend ongewenst gedrag? Een onveilig leerklimaat? Organisatiecultuur, bouwstenen vertrouwen, op tijd signaleren, (h)erkenning, gezien en gehoord worden, vervolgstappen vanuit je gezonde ik. Inclusive Transition Model - Inzicht, erkenning en intentie, wat nodig, vertaalslag naar de praktijk. 

Evaluaties   

"Wat mij het meeste aansprak in de coach sessies met Astrid Anna, is dat zij een gave heeft om je enerzijds de ruimte en vrijheid te geven om alles op tafel te leggen dat speelt, maar anderzijds ook de juiste sturing geeft aan de gesprekken en sessies. Middels een combinatie van gesprekken, spellen en oefeningen, heb ik inzichten gekregen in de verschillende leerdoelen en heb ik concreet plannen kunnen maken om me op die vlakken te verbeteren. Astrid Anna is zowel een luisterend oor als iemand die je (onbewust) een spiegel voorhoudt, en is een meester in ontdekken wat er tussen de regels door benoemd wordt. Tot slot, na elke coach sessie, liep ik naar buiten met het gevoel dat alles goed zou komen en ik de beste versie van mezelf was. Ik kan niet anders zeggen dan dat AA een onwijs professionele en warmhartige coach is. Als young professional met 5 jaar ervaring bevond ik mij op een kruispunt waarin ik keuzes wilde maken over mijn rol en concrete invulling hiervan. Ik heb geleerd mezelf te positioneren in de organisatie, naar mijn team, een cultuur met negen verschillende nationaliteiten, en naar de stakeholders."

"De coach kijkt en leeft mee vanaf de zijlijn en houdt het gehele (ontwikkelings-)proces in de gaten op benoemde doelstelling."

"De coach is positief en betrokken; moedigt aan en geeft ook respons op momenten dat je het niet verwacht, zoals haar feedback tussentijds en ook in mails."

Persoonlijk Ontwikkel- of Opleidingsbudget 2023? Zie ook: Training Coachend en Persoonlijk Leiderschap - Tips, Skills & Tools, voor MT en andere teams: Team Coaching, Effectieve en Succesvolle Teams. (Team)Coaching voor (young) professionals of teams: Coach Journey en Team Journey. Of: Coaching ter preventie of herstel burn-out - Jouw energiebalans en (gewenste) ontwikkeling. 

De coach, ook actief als teamcoach, supervisor, trainer en intervisiebegeleider beschikt over een breed pakket aan tips en tools. Als trainer (opleider van coaches) was zij internationaal gecertificeerd met het European Quality Award door NOBCO/EMCC: zie de  Leergang (Team)Coaching en Coachend Leiderschap of de Training Mindfulness: Persoonlijk Leiderschap bij stress. Wij werken vanuit de ethische gedragscodes van de coach NOBCO/EMCC, vertrouwelijkheid.

Vragen over coaching? Contact ons gerust!


In ons eerste gesprek is er de mogelijkheid om jouw huidige situatie, context en gewenste ontwikkeling en resultaten toe te lichten. Je ontvangt een heldere toelichting over onze werkwijze en een maatwerk plan. Onze coaches beschikken over ruime ervaring met diverse klanten in diverse organisaties. Tools en skills worden afgestemd op wat bij jouw persoonlijke stijl en leervermogen past.

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met AA via ... voor een eerste belafspraak of probeer het rechtstreeks via ...

In onderling overleg is de coaching fysiek en/of online, hier op kantoor of aan zee en/of bij jou op locatie of omgeving.

Overige evaluaties

"Ik heb meer inzicht gekregen in stressfactoren, wat levert te veel spanning op en waar voel ik me nog comfortabel bij (of eventueel als gezonde spanning). Ik heb geleerd hoe ik door zelf anders om te gaan met situaties en door er anders over te gaan denken, zelf ook invloed kan uitoefenen op de ervaring van stress. Een belangrijke factor hierbij was dat ik vrijwel altijd de lat te hoog leg voor mezelf, perfectionistisch ben en niet wil falen. Door de gedachten die hiermee gepaard gaan om te buigen, en meer te leren luisteren naar de ‘relaxte’ kant in mijzelf die wel vertrouwen heeft, wordt het gemakkelijker om met lastige situaties om te gaan. Daarnaast heb ik een duidelijker beeld gekregen van welke werkzaamheden en aspecten op het werk energie nemen en welke energie geven. En handvatten gekregen om naast werk ook weer voldoende op te kunnen laden. Over  de coach: Heel positief, Astrid Anna had altijd veel aandacht voor en inzicht in waar ik op dat moment stond en waar de behoefte lag. Ze heeft veel kennis en ervaring als coach en gebruikt dat ook. Daarnaast is ze als persoon erg empathisch, open, betrokken en bemoedigend. Ook buiten de sessies zocht ze contact, ze herinnerde me bijvoorbeeld aan de opdrachten of kwam met nieuwe opdrachten. Als feedback uit mijn directe omgeving hoorde ik halverwege de coaching dat ik me energieker overkom.” 

Over de coach: “de persoonlijke kenmerken (eerlijk, open, integer, vertrouwelijk, gelijkwaardig, aandachtig, luisterend) van Astrid Anna als coach; haar inzet; haar professionaliteit (luisterhouding, vragend vermogen, intuïtie, fijne feedback, verbinden): haar kennis van zaken; haar flexibiliteit; haar interventies,  heb ik gewaardeerd." 

Partners 

Alle partners van het bureau werken vanuit de ethische gedragscodes van de coach.  Ons bedrijf heeft ruim 20 jaar ervaring met het coachen van professionals en leidinggevenden (en teams) in profit en non-profit organisaties. Onze allround senior (team)coaches zijn door NOBCO/EMCC geaccrediteerd als trainers/(team)coaches van de Leergang Coachend en Coachend Leiderschap met European Quality Award.

Klanten: Top Drie Beste Werkgevers, diverse onderwijsinstellingen,  Rode Kruis Nederland,  Heineken, RWS, GGD Noord, Veilig Thuis, diverse Kinderopvang Organisaties, Gezinscoaches, Sociaal Domein, SMD, ROC TOP Amsterdam-West, Aon Hewitt Corporate Wellness, ING, Volker Stevin, Aegon, RABO, Politie Amsterdam, Gemeente Amsterdam, UVA/VU,  IT, De Baak, Startups, Hogeschool Rotterdam, Hotelschool The Hague, (Loopbaan) Coaches, HR Professionals en Leidinggevenden. 

Drs. AA ..., Bedrijfskundige (Sociale Psychologie en Organisatieontwikkeling), is CEO van het bureau Coaching in Organisaties, onder andere persoonlijke coaching, leiderschapstrainingen, communicatie en samenwerking, feedback, mediation en teambuilding/coaching, loopbaancoaching. Zij heeft met het bureau ... een breed netwerk aan klanten in de profit en non-profit organisaties. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat zij resultaatgericht en met humor werkt. Zij heeft zich bijgeschoold in de psychologie, psychotherapie, counseling, supervisie en intervisie, systemisch werk (Organisatie Opstellingen, Loopbaan en Tafel Opstellingen). Certificaten zijn behaald in systeemtheorie en opstellingen, team coaching, Liberating Structures, Transactionele Analyse, RET, Kleurenleer,  Enneagram, Mindfulness, Focussen en Voice Dialogue, Non Violent Communication, Positieve Psychologie, Appreciative Inquiry, Theory U - Transities, Deep Democracy - de dialoog op boven en onderstroom faciliteren.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Coaching in Organisatie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.