Mindfulness Training Persoonlijk Leiderschap bij stress

Tijdsduur
Trainer
Astrid Anna Kuin

Mindfulness Training Persoonlijk Leiderschap bij stress

Coaching in Organisatie
Logo van Coaching in Organisatie

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

Beschrijving

Mindfulness Training & Coaching - Persoonlijk Leiderschap bij stress

Persoonlijk Leiderschap bij stress, onzekerheid, deadlines: Mindfulness leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Signalen van stress op tijd te (h)erkennen en te kantelen naar gewenst gezond gedrag. We maken gebruik van de acht principes van mindfulness, zoals niet oordelen, mildheid, (zelf)compassie en vertrouwen. Het is mogelijk je automatische piloot uit te schakelen en zelf de regie te nemen vanuit een vitale mindset en meer effectief gedrag. Oorspronkelijk als wetenschappelijke methode ingezet als stressreductie en vitaliteitsprogramma. In te zetten bij stress, Long Covid, Bu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Mindfulness, Persoonlijk Leiderschap, Stress, Vitaliteit en Zelfbewustzijn.

Mindfulness Training & Coaching - Persoonlijk Leiderschap bij stress

Persoonlijk Leiderschap bij stress, onzekerheid, deadlines: Mindfulness leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Signalen van stress op tijd te (h)erkennen en te kantelen naar gewenst gezond gedrag. We maken gebruik van de acht principes van mindfulness, zoals niet oordelen, mildheid, (zelf)compassie en vertrouwen. Het is mogelijk je automatische piloot uit te schakelen en zelf de regie te nemen vanuit een vitale mindset en meer effectief gedrag. Oorspronkelijk als wetenschappelijke methode ingezet als stressreductie en vitaliteitsprogramma. In te zetten bij stress, Long Covid, Burn-Out, depressie en verdere professionele ontwikkeling persoonlijk leiderschap. Met deze Training/Coaching neem je tijd en ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele zelfreflectie.

Mindfulness vraagt om een levenshouding, die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve gebeurtenissen in het leven. De vraag is dus niet: “Waarom overkomt mij dit?, maar juist “Hoe ga ik er mee om?”.  Negatieve of niet-helpende gedachten of patronen om te buigen naar gezonde bij jou passende gewoonten en (nieuw) gedrag vanuit een lerende en zelfwaarderende mindset.

Mindfulness in je communicatie: het helpt je empathisch te luisteren naar je zelf en naar anderen vanuit vertrouwen en loslaten. Een vitale en lerende mindset te ontwikkelen bij tegenslagen en successen. De open aandacht naar binnen en naar buiten te richten in je communicatie, zonder oordeel. Zelfcompassie betekent dat je schaduwpatronen en negatieve emoties op een gebalanceerde manier benadert, zodat ze niet worden onderdrukt maar ook niet worden overdreven. 

Zie ook Team Coaching - Effectieve Communicatie en Samenwerking. En de Training Feedback geven en ontvangen, In Company. En de Training Persoonlijk Leiderschap - Communicatie en gedrag. Persoonlijk Ontwikkel- of Opleidingsbudget 2023? Contact ons over de mogelijkheden en je ontvangt een maatwerkprogramma afgestemd op jouw agenda.

Feedback klanten: Rust en gedrag dat effectiever werkt

"Ik zet vaker de stilte in als een moment van aandacht en rust, tijdens mijn werk en in mijn privéleven. Mijn adem vindt al iets vaker de stilte in mij zelf. Ik bereid mijn gesprekken beter voor, neem mijn werk weer serieus, pas de nieuwe tools in spannende momenten gemakkelijker toe." 

"Ik ervaar meer rust in mezelf en zie dat ik hierdoor beter luister en de verantwoordelijkheid bij de ander kan laten. We hebben onderling meer werkplezier."

"Yes!  Het is me vandaag gelukt om met de drie-minuten-oefening tijdens een spannende situatie mijn aandacht te richten op wat wel positieve energie en focus levert. Deze tools helpen me om helder en opmerkzaam te zijn op mijn automatische piloot - gedachten, gevoelens (vanuit angst, oordeel, onzekerheid) en gedrag - en deze bij te sturen naar het gewenste, meer passend gedrag."

"Het lukt me beter bij mijn eigen kracht te blijven en minder kritisch op mezelf te zijn, Minder oordeel te hebben. Dit helpt ook in mijn gesprekken met mijn medewerkers en collega's. Ik ervaar meer ontspanning en dit betekent dat ik  privé meer energie heb."

Programma Mindfulness bij stress - Persoonlijk Leiderschap - Innerlijk Kompas

Ieder programma is maatwerk en wordt afgestemd op jouw gewenste ontwikkeling en persoonlijke stijl, of als team jullie cultuur en context en gewenste professionele ontwikkeling.

Onderdelen in het programma: diverse ademhalingsoefeningen, oefening bodyscan, gewoontepatronen bij stress, spanning, onzekerheid vanuit je automatische piloot en hoe te kantelen naar meer passend gedrag vanuit een vitale mindset?! Persoonlijk leiderschap, hoe om te gaan met tegenslagen en belemmeringen: doorbreken van negatieve gedachten en patronen. Jouw volgende uitdaging, Mission Possible: Focus, toekomstgericht, positieve doelen, schaalvragen en feedback.  De drie minuten oefening bij stress. Oefening Compassie en Innerlijk Kompas, wat wel en hoe. Hoe rust en zelfreflectie in je dagelijkse routines in te zetten? Vanuit eigen regie in plaats van je automatische piloot.

Iedere sessie is een combinatie van coaching en training met bij jouw situatie passende tips en tools, zowel in je werk als privé.

Vragen als team of individueel? Contact ons via A... Je ontvangt dan een Maartwerk Programma afgestemd op jouw agenda en budget.  

Trainers, (Team)Coaches - Vragen? Persoonlijk Ontwikkel of Scholingsbudget?

A... is senior (team)coach met therapeutische bijscholing en trainer o.a. Mindfulness. Zij heeft ruim 20 jaar een eigen praktijk en is internationaal gecertificeerd om coaches en leidinggevenden te trainen (European Quality Award NOBCO/EMCC). Zij traint en coaches deelnemers, teams en organisaties in persoonlijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, onderlinge communicatie (dialoog en verbindend eigenaarschap) en samenwerking (het wat en het hoe in meerwaarde en wendbaarheid naar klanten/doelgroepen, visie en heldere kaders). Haar specialisaties zijn onder andere systemisch werk, familie- en organisatieopstellingen, Mindfulness, Transactionele Analyse en Voice Dialogue, lerende teams en organisaties, agile en zelforganisatie. Teams, professionals, leidinggevenden te coachen in transities, boven en onderstroom.  Zij heeft haar opleidingen Mindfulness gevolgd bij Joke Hellemans (Trainersopleiding met certificaat afgerond bij Rino Amsterdam; Aandachtgerichte Cognitieve Training (ACT, Appreciative Inquiry, Positieve Psychologie) en diverse verdiepingsmodules Mindfulness voor trainers.

Vragen als team of individueel? Schroom niet contact met ons op te nemen via A

Je ontvangt dan een Maartwerk Programma afgestemd op jouw agenda en budget.

W... is afgestudeerd in de klinische psychologie (psycholoog NIP). Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in lichaamsgerichte thearapievormen. Zij heeft een praktijk voor Autogene Training (ontspanningsmethode) en Mindfulness. Al zo'n twintig jaar beoefent en begeleidt zij de Vipassana (inzicht) meditatie, een van de bronnen waaruit de aandachtstraining van Mindfulness is ontstaan. Zij heeft ruime ervaring in het begeleiden van zitmeditatie, loopmeditatie en andere vormen van mindfulness-beoefening.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Coaching in Organisatie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.