Deskundige Klinische psychologie

Type product
Niveau
Logo van CIVAS Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 CIVAS Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 35 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Klinische psychologie - deel I behandelt de psychische problematiek bij depressie, agressie- en angststoornissen. U krijgt eerst een zorgvuldige uitleg van de aard en de werking van de menselijke emoties. U ontdekt wat normale en abnormale reacties zijn en leest hoe u problematisch gedrag herkent.

Vervolgens legt de cursus uit hoe emotionele stoornissen bij depressie, agressie en angst met klinische psychologie behandeld worden. U leert over het verloop en de behandeling van neuroses, psychoses, trauma's, obsessies, fobieën, Borderline-, angst- en persoonlijkheidstoornissen. Ter ondersteuning van uw leerproces worden in de cursus vele interessante praktijkvoorbeelden uit de klinische psychol…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Klinische psychologie - deel I behandelt de psychische problematiek bij depressie, agressie- en angststoornissen. U krijgt eerst een zorgvuldige uitleg van de aard en de werking van de menselijke emoties. U ontdekt wat normale en abnormale reacties zijn en leest hoe u problematisch gedrag herkent.

Vervolgens legt de cursus uit hoe emotionele stoornissen bij depressie, agressie en angst met klinische psychologie behandeld worden. U leert over het verloop en de behandeling van neuroses, psychoses, trauma's, obsessies, fobieën, Borderline-, angst- en persoonlijkheidstoornissen. Ter ondersteuning van uw leerproces worden in de cursus vele interessante praktijkvoorbeelden uit de klinische psychologie geanalyseerd. 

Heeft u de cursus Klinische psychologie – deel I afgerond dan heeft u een gedegen inzicht in de werking van menselijke emoties. U weet hoe depressie, agressie- en angststoornissen tot problematisch of ziekelijk gedrag kunnen leiden en hoe klinische psychologie oplossingen kan bieden.

De cursus Klinische psychologie deel I is bedoeld voor mensen die vanuit beroepsmatige of persoonlijke interesse meer van klinische psychologie en problematisch gedrag willen weten. De lesstof is van direct nut voor therapeuten, hulpverleners, vrijwilligers, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, coaches, counselors, personeelsfunctionarissen, enzovoorts. Ook is de cursus geschikt voor iedereen die meer van de eigen of van andermans psychische problemen wil begrijpen.

De cursus Klinische psychologie deel II behandelt psychische problemen die samenhangen met drang, dwang en psychose. U leert in de cursus uitgebreid over het ontstaan en verloop van seksuele problemen, anorexia nervosa, dissociatiestoornissen, netheids- en precisiedrang, waanstoornissen, schizofrenie, verslavingsproblematiek en meer. U verdiept zich in de theorie en leert de behandelwijzen kennen. 

Heeft u de cursus Klinische psychologie deel II afgerond dan heeft u een gedegen inzicht psychische stoornissen die samenhangen met drang, dwang en psychose. U kent het verloop van de problematiek, de theoretisch achtergronden én u weet welke behandeltechnieken de klinische psychologie kan bieden.

Ook de cursus Klinische psychologie II is bedoeld voor mensen die vanuit beroepsmatige of persoonlijke interesse meer van klinische psychologie en problematisch gedrag willen weten. De lesstof is van nut voor therapeuten, hulpverleners, vrijwilligers, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, coaches, counselors, personeelsfunctionarissen, enzovoorts. Ook is de cursus geschikt voor iedereen die meer van de eigen of van andermans psychische problemen wil begrijpen.

Doe brede kennis op Na afronding van de opleiding Klinische psychologie compleet heeft u een feilloos inzicht in de werking van menselijke emoties. U herkent problematisch en pathologisch gedrag en weet hoe dat kan worden aangepakt.

Seksuele problemen, dissociatiestoornissen, anorexia nervosa, netheids- en precisiedrang, schizofrenie, waanstoornissen en verslavingsproblematiek worden intensief behandeld. Ook leert u de psychische problematiek bij depressie, agressie- en angststoornissen kennen.

Heeft u de opleiding Klinische psychologie compleet met succes afgerond, dan weet u alles over het ontstaan, het verloop én de behandeling van de meeste psychische aandoeningen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.