Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

Niveau
Tijdsduur
Trainers
B.W. Delleman+4

Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

Caleidoscoop Leertrajecten
Logo van Caleidoscoop Leertrajecten
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Caleidoscoop Leertrajecten heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 255 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,3
Gemiddeld cijfer voor Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)
Gebaseerd op 10 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
J. Josephina
10
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"De opleiding was relevant, met praktische tools die je meteen kan gebruiken. De docenten hebben oog voor de evolutie van mediation van nu en kunnen jou daar door heen loodsen om je eigen stem te vinden en jou helpen om je eigen mediator te worden. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gevolg. Heel goede opleiding." - 24-01-2023 15:28

"De opleiding was relevant, met praktische tools die je meteen kan gebruiken. De docenten hebben oog voor de evolutie van mediation van nu en… alles lezen - 24-01-2023 15:28

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Caleidoscoop Leertrajecten biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Versnelde mediation opleiding (geaccrediteerd)! 

Onze Summer- en Wintercourse is de versnelde basisopleiding tot mediator, waarbij je in een zo kort mogelijke doorlooptijd het programma van onze basisopleiding volgt. De erkende opleiding wordt gegeven op een centrale plek in Nederland en heeft een doorlooptijd van drie weken. 

Om uiteenlopende redenen geven kandidaten aan een mediationopleiding te willen volgen waarbij in een zo kort mogelijke doorlooptijd een zo compact mogelijk programma wordt verzorgd.
Wij zijn de kandidaten in die wens tegemoet gekomen. Caleidoscoop Leertrajecten organiseert ieder jaar één keer in de zomer en één keer in de winter een versneld en zo compact mogelijk oplei…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Versnelde mediation opleiding (geaccrediteerd)! 

Onze Summer- en Wintercourse is de versnelde basisopleiding tot mediator, waarbij je in een zo kort mogelijke doorlooptijd het programma van onze basisopleiding volgt. De erkende opleiding wordt gegeven op een centrale plek in Nederland en heeft een doorlooptijd van drie weken. 

Om uiteenlopende redenen geven kandidaten aan een mediationopleiding te willen volgen waarbij in een zo kort mogelijke doorlooptijd een zo compact mogelijk programma wordt verzorgd.
Wij zijn de kandidaten in die wens tegemoet gekomen. Caleidoscoop Leertrajecten organiseert ieder jaar één keer in de zomer en één keer in de winter een versneld en zo compact mogelijk opleidingsprogramma. Dit heeft dezelfde kwaliteit als onze basisopleiding, maar is één lesdag korter. Het programma biedt deelnemers tevens de mogelijkheid zich te kwalificeren voor het MfN- en ADR-register.

Korte omschrijving:
Conflicten komen altijd en overal voor, groot en klein. De neutrale mediator zoekt - samen met partijen - naar een ingang om het conflict op te lossen en op een voor alle partijen redelijke wijze op te lossen. Juist dat samen zoeken omvat de kern van mediation. Mediation is breed toepasbaar, groeit explosief en wordt steeds meer geintegreerd als managementtool. De overheid ziet een belangrijk voordeel in de toepassing van mediation en de rechtbank verwijst steeds vaker zaken door naar een mediator. Mediation is daarnaast steeds meer toegepast bij familieconflicten en in echtscheidingen. Ook binnen arbeidsrelaties vinden steeds meer mensen hun weg naar mediation. 

Bekleed je een functie waarin je regelmatig geconfronteerd wordt (of kan worden) met conflicten? Dan is een mediationopleiding bij Caleidoscoop Leertrajecten een uitgelezen kans om de capaciteiten waarover je beschikt aan te scherpen en ten volle te benutten. Het is een misverstand te menen dat een mediator een juridische achtergrond moet hebben of, als het gaat om familieconflicten, psycholoog of therapeut moet zijn. De mediator werkt zonder te sturen op de inhoud. Want dat is de kracht van mediation: helpen oplossen zonder partij te kiezen. Onze basisopleiding mediator biedt jou naast een gedegen opleiding tot mediator, ook een stevige basis. Een basis om jezelf verder te specialiseren als zakelijk, arbeids-, overheids- of familiemediator. Maar ook als je (nog) niet de wens koestert om als mediator aan de slag te gaan, is dit een zeer effectieve opleiding. De verkregen inzichten en vaardigheden zijn onmiddellijk inzetbaar en uiterst effectief toe te passen in jouw dagelijks werk. Onze jarenlange ervaring biedt de garantie op een gedegen en kwalitatief hoge opleiding. 

Modulaire opbouw - stel de opleiding samen die bij jouw leerdoelen past:
Oorspronkelijk is de basisopleiding ‘mediation voor professionals’ ontwikkeld voor ieder die zich professioneel, als registermediator (MfN/ADR) met conflictbemiddeling en mediation bezighoudt of zich wil gaan bezighouden.
Steeds vaker blijkt er behoefte aan een mediation opleiding met kennis en vaardigheden op gebied van conflictbehandeling, zonder dat daarbij op voorhand behoefte bestaat aan MfN-registermediatorschap of opname in enig ander register voor mediators.

Om optimaal aan te sluiten bij jouw behoefte, bieden wij deze mediation opleiding aan in een modulaire opbouw. Het biedt jou als deelnemer de mogelijkheid een volledige opleiding tot mediator te volgen óf die onderdelen te volgen die aansluiten bij jouw situatie en behoefte.

  • Module I: Conflict specialist
    Tijdens deze eerste module van de basisopleiding, leren de deelnemers in 6 dagen / 12 dagdelen alles over conflicten en hun dynamiek, het mediationproces en conflictbehandeling daarbinnen. Na module I ontvang je het certificaat als 'Conflict specialist'. 
  • Module II: Mediator, MfN-registratie en formele aspecten van mediation
    Wil je (register) mediator worden, dan heb je deze aanvullende 3-daagse / 6 dagdelen module nodig. In deze module leren de deelnemers wat het inhoudt om register mediator te zijn, de onderhandelings- en afsluitingsfase in mediationgesprekken en de formele aspecten van het vak. Je ontvangt na afronding van module II het certificaat als 'Mediator' en hebt nu toegang tot registratie in het landelijke mediationregister. 
  • Assessment training, Module III
    Ten slotte kunnen deelnemers hun opleiding afronden met module III, indien ze wensen opgenomen te worden in het MfN of ADR register. Tijdens deze tweedaagse Assessmenttraining richten we ons op de praktijk van mediation. Voor toelating in het register dien je twee examens af te leggen: een kennis- en vaardighedentoets. De kennistoets is een multiple choice examen, de vaardighedentoets kan live worden afgelegd óf door middel van een video. Tijdens de training maken we opnames van de rollenspelen met acteurs en kun je een geschikte video gebruiken voor beoordeling. 

De kosten voor deelname aan de opleiding zijn afhankelijk van het gekozen aantal modules en lesdagen. De genoemde prijs in deze site is de complete prijs voor deelname aan module I én II! Deelname aan module I bedraagt totaal € 3.000,-.


Doelstelling
In deze door de MfN en ADR erkende mediationopleiding worden deelnemers opgeleid tot professioneel conflictspecialist en mediator bij allerlei conflicten die binnen de maatschappij en organisatie als de jouwe kunnen spelen. 

Na deelname aan deze opleiding zijn deelnemers in staat om:

·   Te onderscheiden welke zaken zich voor mediation lenen en welke niet
·   Specifieke mediationvaardigheden toe te passen
·   De regie over een conflictgesprek te houden
·   Stap voor stap een mediation te doorlopen: van de vraag om informatie
    tot de daadwerkelijke mediation, van verwijzing tot eindovereenkomst
·   Om te gaan met externe adviseurs
·   Te bemiddelen met meer dan één mediator of partij
·   Het onderscheid tussen adviseren en informeren voortdurend in het oog
    te houden en toe te passen
·   De eigen houding ten opzichte van conflicten te bepalen, alsmede het
    effect daarvan op uw rol als mediator.
·   Persoonlijke valkuilen en dilemma's in relatie tot conflicten te herkennen
    en te hanteren
·   Machtsverschillen in mediation te herkennen en te hanteren.
·   Mogelijke verwarring tussen de rol van (interne) mediator en de
    eigenlijke rol als professional in een specifieke organisatie te bewaken
·   Typische organisatieconflicten te herkennen en effectieve strategieën te
    bedenken.

Bestemd voor
De mediation opleiding is bestemd voor professionals in organisaties, zelfstandig gevestigde professionals en ieder die in zijn/haa rol te maken heeft met conflicten. De opleiding tot mediator is voor zeer uiteenlopende (beroeps)achter­gronden geschikt: managers, psychologen, maatschappelijk werkers, directeuren, politiemensen, HRM’ers, (arbo- en bedrijfs)artsen, advocaten, notarissen, hulpverleners, arbeids­deskundigen, interim-managers, piloten, ambtenaren, HR-managers, enzovoorts. De gevarieerde achtergrond van de deelnemers biedt interdisciplinaire invalshoeken tijdens de opleiding, vanuit eenzelfde werk- en denkniveau. 

Wat bieden wij u extra
- Participatie in kennis- en ontwikkelingsnetwerk en de mogelijkheid om een echte mediation met een ervaren mediator mee te lopen.
- 1x per jaar een gratis informatieve netwerkbijeenkomst, waarvoor je tevens PE of PO punten ontvangt. 
- De deelnemers krijgen toegang geboden tot een digitale leeromgeving, waar zij tot een jaar na afronding van de opleiding toegang toe hebben.
- Tenslotte bieden wij jou eveneens de mogelijkheid om na afloop van de gevolgde opleiding met ons te onderzoeken hoe je de opleiding en ontwikkeling op dit gebied wilt in- en/of voortzetten.
- Hoge slagingspercentages. 

Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We organiseren regelmatig vrijblijvende informatieavonden en denken graag met je mee in mogelijkheden.

Leermethode
 - Voorbereidende oefeningen – onderwijsleergesprek – rollenspellen - demonstratievideo’s – huiswerkopdrachten - casusanalyse, persoonlijke coaching. 

 

Caleidoscoop Leertrajecten een ervaren en innovatief bedrijf dat sinds haar oprichting in 2003 professionals, teams en organisaties van dienst is op het gebied van mediation, conflictbemiddeling samenwerken, conflict en leiderschap. Wij verzorgen verschillende geaccrediteerde opleidingen, workshops en maatwerk.

Je bent van harte welkom op onze maandelijkse gratis informatiebijeenkomst! Geheel vrijblijvend maak je kennis met ons bureau en de trainers, kun je onderzoeken welke opleiding aan je behoeften en wensen voldoet en krijg je antwoord op al je vragen over onze erkende mediation opleiding(en). Kijk op de website voor actuele data of neem contact met ons op.

Caleidoscoop Leertrajecten: jouw partner in mediation, opleidingen, coaching en advies.

9,3
Gemiddeld cijfer voor Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)
Gebaseerd op 10 ervaringen
starstarstarstarstar
J. Josephina
10
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"De opleiding was relevant, met praktische tools die je meteen kan gebruiken. De docenten hebben oog voor de evolutie van mediation van nu en kunnen jou daar door heen loodsen om je eigen stem te vinden en jou helpen om je eigen mediator te worden. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gevolg. Heel goede opleiding." - 24-01-2023 15:28

"De opleiding was relevant, met praktische tools die je meteen kan gebruiken. De docenten hebben oog voor de evolutie van mediation van nu en… alles lezen - 24-01-2023 15:28

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"De basisopleiding mediation is een opleiding die gericht is op het leren van mediationvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Dat is een mooie combinatie omdat je niet alleen veel leert over conflictsituaties, maar ook over jezelf. Dat is ook belangrijk voor een mediator, omdat je in mediation alleen jezelf hebt als instrument. Dan moet je jezelf dus goed kennen. Caleidoscoop heeft mij op een andere manier naar conflicten leren kijken. Van conflicten zijn eng en spannend naar conflicten zijn een motor voor groei en ontwikkeling. Die visie maakt de wereld een stukje mooier. Wrijving geeft glans!" - 30-03-2022 18:59

"De basisopleiding mediation is een opleiding die gericht is op het leren van mediationvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Dat is een … alles lezen - 30-03-2022 18:59

starstarstarstarstar_half
H. Gugler
9
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"Deze opleiding heeft mij in korte tijd veel inzicht geboden in de rol van een mediator. De lesdagen verliepen in een prettige, ontspannen sfeer op een mooie locatie in Amsterdam. De docenten zijn zeer gemotiveerd. Persoonlijk kan ik deze opleiding alleen aanraden. De basisopleiding is op zichzelf een prima basis, maar ook een basis om nog verder te kunnen gaan." - 17-03-2020 14:00

"Deze opleiding heeft mij in korte tijd veel inzicht geboden in de rol van een mediator. De lesdagen verliepen in een prettige, ontspannen sf… alles lezen - 17-03-2020 14:00

starstarstarstarstar_border
T. van Wiggen
8
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"Een intensieve ervaring. Mediationvaardigheden leer je toch vooral door het te doen. Door de feedback van de docenten en je mededeelnemers leer je ook veel over jezelf. Het is zeker niet alleen gericht op een oplossing scoren, maar wordt veel breder aangevlogen. Jakke, Marion en Bas, bedankt." - 17-03-2020 13:59

"Een intensieve ervaring. Mediationvaardigheden leer je toch vooral door het te doen. Door de feedback van de docenten en je mededeelnemers l… alles lezen - 17-03-2020 13:59

starstarstarstarstar
N. van Diepenbeek
Mediator/jurist
10
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"Geweldige begeleiding tijdens deze intensieve opleiding. Goed aangesloten op de realiteit. De grootte van de trainingsgroep als prettig ervaren. Trainster Hariette is positief ingesteld en brengt dit over tijdens de training, waardoor het prettig was om naar haar te luisteren.
Het afwisselen met Bas als trainer is een goede stap. Hierdoor krijg je nieuwe ervaringen en krijgt de opleiding een positieve twist. Bas heeft een prettige manier van lesgeven. In de toekomst nogmaals een opleiding volgen bij Caleidoscoop!" - 11-05-2016 14:55

"Geweldige begeleiding tijdens deze intensieve opleiding. Goed aangesloten op de realiteit. De grootte van de trainingsgroep als prettig erva… alles lezen - 11-05-2016 14:55

starstarstarstarstar_half
Anita van den Hoorn
Medewerker WOZ/Heffen
9
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"De trainer, locatie, begeleiding, inhoud en het niveau waren in 1 woord GEWELDIG! Ik vond het zeer prettig dat de groep maar uit 4 personen bestond. Ik vond het geen enkel bezwaar dat mijn medecursisten alleen mannen waren. " - 21-03-2016 14:23

"De trainer, locatie, begeleiding, inhoud en het niveau waren in 1 woord GEWELDIG! Ik vond het zeer prettig dat de groep maar uit 4 personen … alles lezen - 21-03-2016 14:23

starstarstarstarstar_half
Bert Butter
Butter Advocaat Mediator Coach
9
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"Een inspirerende opleiding waarin een goede basis wordt gelegd om mediation te gaan toepassen. De ontwikkeling die de trainers in korte tijd bij je losmaken en je laten doormaken, geeft de opleiding en ook de mediation een ongekende diepgang. " - 10-09-2015 15:46

"Een inspirerende opleiding waarin een goede basis wordt gelegd om mediation te gaan toepassen. De ontwikkeling die de trainers in korte tijd… alles lezen - 10-09-2015 15:46

starstarstarstarstar_border
manon smeijer
systeemtherapeut
8
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"de summercourse is een mediation bootcamp waarin ik bewondering heb voor de wijze waarop beide trainers de mens achter de mediator als instrument benadrukken op een zeer intensieve en kundige wijze.
daarbij wordt de theorie als aanvullend doorgewerkt op het leren hanteren van jezelf als professioneel instrument tijdens mediation trajecten." - 07-09-2015 19:02

"de summercourse is een mediation bootcamp waarin ik bewondering heb voor de wijze waarop beide trainers de mens achter de mediator als instr… alles lezen - 07-09-2015 19:02

starstarstarstarstar
Maartje Berger
jurist jeugdrecht Defence for Children International
10
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"De summercourse van Caleidoscoop is een geweldig professionele en inspirerende opleiding die een stevige basis en inzicht geeft in hoe je via mediation daadwerkelijk stappen kan zetten bij conflicten. De trainers zijn zeer ervaren en toegankelijk. De opleiding onderscheidt zich door zowel basisvaardigheden als nieuwe ontwikkelingen aandacht te geven. De opleiding kenmerkt zich door verder te kijken en diepgang te bieden. Een rijke ervaring voor mijn werk en mijzelf. " - 03-09-2015 08:19

"De summercourse van Caleidoscoop is een geweldig professionele en inspirerende opleiding die een stevige basis en inzicht geeft in hoe je vi… alles lezen - 03-09-2015 08:19

starstarstarstarstar
Mirjam van Dootingh
Directeur at Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen
10
Versnelde Mediation opleiding (geaccrediteerd)

"Bijzonder inspirerende en leerzame opleiding. Zeer ervaren en kundige trainers die het optimale uit de groep wisten te krijgen. Zou deze opleiding aan iedereen aanraden die belangstelling heeft voor mediation." - 03-09-2015 06:31

"Bijzonder inspirerende en leerzame opleiding. Zeer ervaren en kundige trainers die het optimale uit de groep wisten te krijgen. Zou deze opl… alles lezen - 03-09-2015 06:31

Marion van Haastregt
Marion van Haastregt
Mediation opleiding
9,3
Marloes Treffers
Marloes Treffers
‘Most people spend more time and energy going around problems, than in trying to solve them’. – Henry Ford
9,3
Jakke Cloïn
Jakke Cloïn
Trainer | Opleider | MfN registermediator
9,3

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Caleidoscoop Leertrajecten, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.