Portfolio Management - Cadence methode

Niveau
Tijdsduur
Logo van Cadence MC
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 Cadence MC heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 10 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Portfolio Management - Cadence methode - PMI

U wilt begrijpen hoe Portfoliomanagement helpt om strategische initiatieven uit te voeren op een samenhangende en gestructureerde wijze. 

Bedrijven ontdekken dat er steeds meer projecten moeten worden uitgevoerd met beperkte resources. Sommige projecten ondersteunen grote, lange termijn strategische portfolio’s die een verlengde van het bedrijfs- of ondernemingsplan zijn. Daarom is het opzetten van een portfoliomanagementstrategie van belang. Cadence Portfoliomanagement biedt uw organisatie de mogelijkheid om project-, programma- en portfoliomanagement van elkaar te onderscheiden en om een portfolio effectief uit te voeren, pro-actief problemen …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Portfolio Management - Cadence methode - PMI

U wilt begrijpen hoe Portfoliomanagement helpt om strategische initiatieven uit te voeren op een samenhangende en gestructureerde wijze. 

Bedrijven ontdekken dat er steeds meer projecten moeten worden uitgevoerd met beperkte resources. Sommige projecten ondersteunen grote, lange termijn strategische portfolio’s die een verlengde van het bedrijfs- of ondernemingsplan zijn. Daarom is het opzetten van een portfoliomanagementstrategie van belang. Cadence Portfoliomanagement biedt uw organisatie de mogelijkheid om project-, programma- en portfoliomanagement van elkaar te onderscheiden en om een portfolio effectief uit te voeren, pro-actief problemen te traceren en verwachtingen te stellen, én uw strategische doelstellingen te realiseren.

Uitkomsten van de training

 • Een Portfolio definiëren en de relatie met strategische initiatieven en de doelstellingen van de organisatie bepalen.
 • Duidelijk zicht hebben op de verschillen en samenhangen tussen portfoliomanagement, programmamanagement en  projectmanagement.
 • De oplevering van portfoliocomponenten (= Projecten en Programma’s) te verbeteren.
 • Resources op de meest effectieve wijze in te zetten.
 • Uw eigen rol in een Portfolio te bepalen.

Deze training richt zich op

 • Portfoliomanagement definitie en context
 • Business Planning Cyclus en Strategische Planning
 • Creëren van een Portfolio, Portfolio Profiel, Portfolio Levenscyclus
 • Categoriseren van projecten
 • Prioriteren van projecten
 • Afwegen van Portfoliocomponenten
 • Toezicht, rol van de Portfoliomanager, stakeholder management

Deze training is onderdeel van de Organizational Project Management (OPM) Series van Cadence. Zoals bij alle Cadence trainingen - dankzij de gekozen trainingsvorm – zijn de praktische en rechttoe–rechtaan technieken direct na de training toe te passen.

Doelgroep: Directieleden, Senior Managers, Portfolio Managers

Duur: 2 dagen

Format: Open en In-House

PMI PDU's: 16

Cadence: uitgeteste en in de praktijk bewezen methoden waar u op kunt bouwen: consistente projectresultaten, actiegericht, met succes toegepast door vele honderdduizenden projectprofessionals in ruim 50 landen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Cadence MC, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.