Uw Vth-taken ‘toekomstproof’?

Niveau
Tijdsduur
Logo van Bureau Kennis
Opleiderscore: starstarstar_borderstar_borderstar_border 4 Bureau Kennis heeft een gemiddelde beoordeling van 4 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Bureau Kennis biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Doel:

Nieuwe wetgeving, betere dienstverlening en toenemende complexiteit van bouwregelgeving stellen steeds hogere eisen aan organisatie en medewerkers van afdelingen vergunningverlening, toezicht en handhaving (vth). Daarnaast vragen steeds meer gemeenten zich af of ze vth-taken nog wel zelf willen uitvoeren of dat samenwerking met bijvoorbeeld andere gemeenten of het onderbrengen bij een Omgevingsdienst niet beter past.

Deze studiedag heeft als doel om bestuurders en managers te informeren over de voor- en nadelen van zelf blijven doen dan wel uitplaatsen van vth-taken, dit in het licht van toekomstige ontwikkelingen. Er zal “van buiten naar binnen” worden gekeken vanuit de vraag: Welke…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Milieu, Milieu- & Omgevingsrecht, Duurzaamheid, Ecologie en Omgevingswet.

Doel:

Nieuwe wetgeving, betere dienstverlening en toenemende complexiteit van bouwregelgeving stellen steeds hogere eisen aan organisatie en medewerkers van afdelingen vergunningverlening, toezicht en handhaving (vth). Daarnaast vragen steeds meer gemeenten zich af of ze vth-taken nog wel zelf willen uitvoeren of dat samenwerking met bijvoorbeeld andere gemeenten of het onderbrengen bij een Omgevingsdienst niet beter past.

Deze studiedag heeft als doel om bestuurders en managers te informeren over de voor- en nadelen van zelf blijven doen dan wel uitplaatsen van vth-taken, dit in het licht van toekomstige ontwikkelingen. Er zal “van buiten naar binnen” worden gekeken vanuit de vraag: Welke (toekomstige) eisen stellen wetgever, bestuur, management, samenleving en medewerkers aan dit taakveld? Aan het einde van de studiedag nemen de deelnemers voldoende bagage mee naar huis om in hun eigen bestuurlijke en ambtelijke omgeving een passende afweging te maken. Ook is er goed totaalbeeld van de impact en omvang van het uitplaatsingsproces.

Er zullen concrete ervaringen uit de praktijk van een afgerond uitplaatsingsproces worden gebruikt. Niet om vanuit die ervaringen een “blauwdruk” mee te geven. Wel om met elkaar de kansen, risico’s en valkuilen te benoemen. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie en achtergrondinformatie. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

De doelgroep betreft dagelijks bestuurders, managers en senior-medewerkers van gemeenten, samenwerkingsverbanden en Regionale Uitvoeringsdiensten.

Programma:09.30- 11.30 uur:  

Waarom heroriëntatie op de VTH-taken?

Waarom is een heroriëntatie op de uitvoering van de vth-taken nodig? Bij het zoeken naar antwoorden op die vraag komen op hoofdlijnen zowel intrinsieke waarden  als “harde” bestaande en nieuwe  kwaliteitseisen voor vth, aan de orde.

11.45 – 12.45 uur:

1e deel van Nieuwe wettelijke kwaliteitseisen en het “toekomstproof” zijn.

Wat betekenen de nieuwe wettelijke kwaliteitseisen voor de dagelijkse praktijk en mijn organisatie? Ben ik nog wel “toekomstproof”? Welke organisatievormen zijn denkbaar? U ontvangt antwoorden op deze vragen.

13.45 – 14.45 uur:

2e deel van Nieuwe wettelijke kwaliteitseisen en het “toekomstproof” zijn.

15.00 – 16.15 uur:

Procesaanpak

Hoe kom je tot een goede en heldere procesaanpak neergezet voor alle betrokken partijen: medewerkers, management en bestuur?  Waar bouw je de go/no go-momenten in de aanpak in? De vragen worden beantwoord vanuit alle mogelijke invalshoeken: inhoud, wetgeving, werkprocessen, organisatie en communicatie met externe partijen. Ook komen specifieke valkuilen aan de orde.

16.15 – 16.30 uur:

Evaluatie

Wij bieden u cursussen, masterclasses en studiemiddagen op het gebied van algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht, gemeenterecht, civiel recht, Europees recht en bouwen & wonen.

Ervaren docenten vanuit de universiteit, overheid en advocatuur bespreken de leerstof op basis van situaties uit de dagelijkse praktijk en dragen direct toepasbare oplossingen aan. Primair doel is u en uw medewerkers te ondersteunen bij het professioneel uitoefenen van uw vak.

Bureau | Kennis hanteert helder en professioneel studiemateriaal in de vorm van zeer uitgebreide syllabi. Al ons lesmateriaal is speciaal voor onze cursussen ontwikkeld. Dat veel deelnemers herhaaldelijk terugkeren, zegt meer dan genoeg.

Onze docenten worden na iedere bijeenkomst beoordeeld aan de hand van een door de deelnemers van de bijeenkomst ingevuld evaluatieformulier. Wij maken doorgaans gebruik van zeer goed met het openbaar vervoer bereikbare locaties. Wij hanteren geen aparte arrangements- of locatiekosten. Certificaten van deelname en syllabi worden standaard zonder extra kosten uitgereikt.

Onze opdrachtgevers, met name overheden, ervaren Bureau | Kennis als betrouwbaar, deskundig, praktijkgericht én betaalbaar.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Bureau Kennis, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.