Leidinggeven aan Leidinggevenden - Virtual Classroom

Tijdsduur

Leidinggeven aan Leidinggevenden - Virtual Classroom

Boertien Vergouwen Overduin (btw-belast)
Logo van Boertien Vergouwen Overduin (btw-belast)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Boertien Vergouwen Overduin (btw-belast) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 2.152 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Deze training is geschikt voor iedereen die leidinggeeft aan teamleiders, projectleiders, coördinatoren. Je geeft leiding aan medewerkers met een leidinggevende functie.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning moch…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leidinggeven, Leiderschap, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan professionals.

Deze training is geschikt voor iedereen die leidinggeeft aan teamleiders, projectleiders, coördinatoren. Je geeft leiding aan medewerkers met een leidinggevende functie.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Als je in jouw rol steeds meer verantwoordelijkheid krijgt als leidinggevende, komt er een moment dat je eigenlijk meer tactisch dan operationeel moet leiden. En dat vraagt een andere focus. Een focus die meer gericht is op langere termijn en op het sturen op output. Meer strategisch nadenken en zorgen dat de organisatiedoelen en de afdelings- en teamdoelen met elkaar in één lijn liggen. Dat betekent dat je als leidinggevende helder moet hebben waar je als organisatie naartoe gaat en dat ook kunt overbrengen. En het vraagt ook dat je kunt loslaten. Want alleen als jij loslaat, kunnen de leidinggevenden onder jou in actie komen en hùn verantwoordelijkheid nemen.

De training werkt de verschillende kwadranten van het BVO Leiderschapsmodel uit op het meer strategische niveau wat je als leidinggevende van leidinggevenden moet kunnen. Voorafgaand aan deze compacte trainingsdag werk je vanuit de organisatie-ambitie aan het verhaal waarmee jij jouw mensen leidt en inspireert in hun rol. Dit is onderdeel van het kwadrant van ‘De Leider’. Op de trainingsdag scherp je deze boodschap aan en krijg je tips hoe je deze (nog) beter voor het voetlicht krijgt. In de training ga je vervolgens aan de slag met het sturen op output: van organisatie-, naar afdelings-, naar team- en naar individuele plannen. En hoe draag je de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van deze plannen dan constructief over aan jouw mensen en laat je dan ook los? Met behulp van verschillende praktische oefeningen krijg je inzicht in wat jou daar als leidinggevende bij kan helpen en hoe jij dat het beste kunt aanpakken. Hierbij komen onderwerpen als de managementtrechter en de (belemmerende en helpende) overtuigingen aan de orde. Je verlaat de trainingsdag met een aantal concrete actiepunten die je de dag erna direct kunt toepassen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake
  • Vastleggen leerdoelen
  • Persoonlijke ontwikkelvraag
Visievorming: Waar gaan we naartoe?
  • Doelen en resultaten op tactisch niveau
  • Visie overdragen met behulp van storytelling
Resultaatgericht leidinggeven
  • Sturen op output 
  • Effectief delegeren 
Persoonlijk ontwikkelplan
  • Vastleggen ontwikkelstappen 
  • Persoonlijk actieplan 
1 dagenTrainingenB-LAL|Leidinggeven aan LeidinggevendenBrand Owner

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.