Opleiding tot Coach Foundation

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Opleiding tot Coach Foundation

BGL & partners
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHoofddorp
29 sep. 2022 tot 15 dec. 2022
placeDriebergen
30 sep. 2022 tot 16 dec. 2022

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

In de basisopleiding Coach Foundation staan reflectie op de eigen coachrol, het respectvol communiceren en oplossingsgericht coachen centraal. De opleiding is prakijk- en ervaringsgericht.

De 5-daagse opleiding Coach Foundation vormt het fundament voor uw ontwikkeling tot coach. U leert vanuit oprechte belangstelling aan te sluiten bij de belevingswereld van de coachee, waardoor de vertrouwensrelatie ontstaat die nodig is om het coachproces succesvol te laten verlopen. Vanuit de gedachte dat ieder mens mogelijkheden in zich draagt om succes te realiseren, ondersteunt u de coachee bij het verder ontwikkelen van reeds aanwezige kwaliteiten. Een kleine stap in de goede richting zet vaak een pro…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coaching, Train de trainer, Co-actief coachen, Business / Executive Coaching en Loopbaancoaching.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

In de basisopleiding Coach Foundation staan reflectie op de eigen coachrol, het respectvol communiceren en oplossingsgericht coachen centraal. De opleiding is prakijk- en ervaringsgericht.

De 5-daagse opleiding Coach Foundation vormt het fundament voor uw ontwikkeling tot coach. U leert vanuit oprechte belangstelling aan te sluiten bij de belevingswereld van de coachee, waardoor de vertrouwensrelatie ontstaat die nodig is om het coachproces succesvol te laten verlopen. Vanuit de gedachte dat ieder mens mogelijkheden in zich draagt om succes te realiseren, ondersteunt u de coachee bij het verder ontwikkelen van reeds aanwezige kwaliteiten. Een kleine stap in de goede richting zet vaak een proces van grote verandering op gang.

Tijdens de opleiding wordt het opdoen van kennis en vaardigheden gecombineert met het werken aan de eigen ontwikkeling. U bent tenslotte het belangrijkste instrument in de coaching.
Succesvolle afronding geeft recht op het diploma Coach Foundation EQA. Erkend door NOBCO/EMCC.

Lesthema’s:

* Wie ben ik en welk coach-jasje heb ik aan?
* Respectvol en empathisch communiceren
* Van intake naar plan van aanpak
* Oplossingsgericht coachen
* Verdiept waarnemen
* Feedback en reflectie
Overige activiteiten

* Oefengroep en intervisie
* individuele en groepssupervisie
* Praktijk van het coachen
* Literatuurstudie en opdrachten

In onze opleidingen hanteren we een integrale benadering van vraagstukken. Hierbij combineren we het verruimen van kennis met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheid en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. Geen tips en trucs, maar werken aan duurzame verandering.In de opleiding worden theoretische en methodische kennis gecombineerd met werken aan persoonlijke ontwikkeling en het trainen van praktische vaardigheden. Leren door te reflecteren en leren door te doen zijn hierbij kernbegrippen.

Vanuit verschillende invalshoeken ontwikkelt u een integrale kijk op coachingsvraagstukken. De belangrijkste pijlers in de opleiding tot Coach Foundation worden gevormd door het Oplossingsgericht werken en het Neuro-Linguïstisch Progammeren. Beide stromingen werken vanuit een positieve veranderingsbenadering, waarin het focus ligt op het versterken van reeds aanwezige kwaliteiten en hulpbronnen.

In de coaching leert u hoe u mensen kunt ondersteunen bij het optimaliseren van hun resultaten in het werk en het realiseren van hun persoonlijke ontwikkelwensen.

U ontwikkelt een stijl van coaching die in het verlengde ligt van uw eigen kracht en persoonlijkheid.

De opleidingen is geaccrediteerd en heeft een EQA-keurmerk (European Quality Award).

De lessen vinden plaats in Hoofddorp, Doorn of Utrecht van Arrangement is inbegrepen
10.00-17.00.
De opleiding start in het voorjaar en in het najaar en omvat 5 lesdagen. Doorlooptijd: 3 maanden
Individuele supervisie vindt online plaats
Buiten de lesdagen om wordt gewerkt in een oefen-/intervisiegroep: 4 keer, waarvan 1 begeleid door de supervisor

De opleiding Coach Foundation vormt de basis in uw ontwikkeling tot Coach. Tijdens de opleiding staat het respectvol communiceren en oplossingsgericht coachen centraal.Lesthema's

Wie ben ik en welk coach-jasje heb ik aan?
• visie op coaching
• coachprofiel - Persoonlijk Oplossingsgericht OntwikkelingsPlan (POOP)
• rollen: Ik en mijn ikken
• model van de wereld
• feedback en reflectie

Afstemmen op jezelf, de ander en de groep
• coachingsstijlen
• werken met logische niveaus van congruentie (Dilts)
• rapport: verbaal en non-verbaal afstemmen
• zintuiglijke systemen

Verdiept waarnemen in taal en vorm
• intakeproces
• ethiek in het coachingsproces
• verbeterde gespreksvoering
• verdiept waarnemen

Oplossingsgericht coachen
• probleemgericht versus oplossingsgericht werken
• klanttypen: klager, bezoeker, klant
• oplossingsgerichte uitvragen: GROW
• oplossingericht intervenieren: wondervraag, uitzonderingskader, schaaltechniek

Integratie
• toets: praktijksimulatie
• evaluatie

Tijdens de opleiding worden op verantwoorde wijze denkbeelden en methodieken uit verschillende disciplines samengebracht tot een samenhangend geheel. In de Coach Foundation zijn het Oplossingsgericht werken en het Neuro-Linguïstisch Programmeren belangrijke pijlers.Didactische werkvormen zijn: interactief trainen, demonstratie, tonen van beeldmateriaal, rollenspel/simulatie, discussie, presentatie, oefenen in subgroepen, intervisie, supervisie, coachen in de praktijk, reflecteren, uitvoeren van opdrachten, literatuurstudie.

Tijdens de opleiding werkt u aan uw ontwikkeling als coach door het:

* vergoten van uw kennis van theorieën en methoden die te maken hebben met het werkveld.
* eigen maken van specifieke vaardigheden en leren hanteren van instrumenten die het coachingsproces ondersteunen.
* ontwikkelen van een adequate basishouding om een goede coachingsrelatie met een coachee te kunnen opbouwen.Leerdoelen

* U leert via gedegen (zelf)reflectie hoe u de opgedane kennis, inzichten en vaardigheden op natuurlijke wijze kunt integreren binnen uw eigen persoonlijkheid en werkwijze.
* U leert een professionele werkrelatie aan te gaan met de coachee die zich kenmerkt door respect, invoelingsvermogen en echtheid.
* U ontwikkelt inzicht in uw eigen gedrag en leert kritisch-reflectief te kijken naar de effecten van uw gedrag op het proces van coaching.
* U bent in staat om in contact een adequate analyse van de coachvraag te maken en deze om te zetten in een plan van aanpak.
* U leert verschillende modellen, methoden en (gespreks) technieken hanteren, waarmee u de coachee kunt stimuleren tot inzicht en ontwikkeling.
* U herkent de grenzen van de eigen professionaliteit en weet wanneer doorverwijzing noodezakelijk is.

De 10-daagse opleiding Coach Practitioner bouwt voort op de opleiding Coach Foundation. In het blok Narratieve coaching staat het werken met verhalen, emoties en dilemma's centraal. Het blok Procescoaching richt zich op het begeleiden van het individu in de groep met aandacht voor systemisch werken, groepsdynamica en omgaan met weerstand bij verandering.
Ook in deze opleiding verbindt u de opgedane inzichten en vaardigheden met de mens die u zelf bent. U bent tenslotte zelf het belangrijkst…

De opleiding tot is onder meer bestemd voor leidinggevenden, staffunctionarissen, adviseurs, intern begeleiders en senior medewerkers die mensen met een coachingsbehoefte op een professionele manier willen stimuleren in hun persoonlijke ontwikkelingsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze opleiding. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Coaching.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.