Introductie Leerplicht en RMC - Virtual Classroom

Tijdsduur

Introductie Leerplicht en RMC - Virtual Classroom

Bestuursacademie Nederland
Logo van Bestuursacademie Nederland
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,6 Bestuursacademie Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 7,6 (uit 873 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Je bent trajectbegeleider/casemanager RMC of medewerker jongerenloket en/of leer-/werkloket. Je wilt je snel oriënteren op het werkterrein van voortijdig schoolverlaten.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning moch…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leerplicht, Jeugdzorg, Opsporing, BOA Buitengewoon Opsporings Ambtenaar en Innovatie.

Je bent trajectbegeleider/casemanager RMC of medewerker jongerenloket en/of leer-/werkloket. Je wilt je snel oriënteren op het werkterrein van voortijdig schoolverlaten.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Heb je op je werk regelmatig te maken met zaken rondom voortijdige schoolverlaters? En wil je in korte tijd basiskennis opdoen over de leerplicht en het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) Voortijdig Schoolverlaters? In deze training Introductie Leerplicht en RMC verkrijg je goed zicht op de oorzaken van schooluitval en de mogelijkheden om hiervoor een gerichte aanpak te ontwikkelen. Je leert zowel hoe je preventief kunt optreden om voortijdig schoolverlaten te voorkomen als hoe je jongeren weer terug kunt leiden naar school. Ook ontwikkel je de kennis en vaardigheden om in deze situatie samenwerkingen te organiseren. Kortom: een praktisch programma, waarmee je een sterke basis legt.

Graduation

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Introductie Leerplicht en RMC’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden om in de praktijk te oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. De lessen worden verzorgd door docenten die zelf met beide benen in de praktijk staan. Door hun kennis van het vakgebied kunnen ze jou uitstekend helpen de vertaling te maken naar je eigen werkzaamheden en organisatie. Dat doen zij onder meer door oefeningen en het geven van praktijkvoorbeelden. Ook de interacties met medestudenten spelen hierin een belangrijke rol.

Program guide

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Voortijdig schoolverlater (VSV)
 • Uitleg Leerplichtwet en kwalificatieplicht
 • Instrumenten van de RMC-medewerker
 • Verschil wettelijke instrumenten met die van de leerplichtambtenaar
 • Individuele benadering van jongeren
 • Aanpak voortijdig schoolverlaten
  • opsporen en terugleiden van jongeren naar scholing of werk
  • preventie
  • MAS
  • organiseren van een samenwerking
 • Oorzaken van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten
 • Samenwerking in de keten

Course schedule

2 dagen

Characteristics

Trainingen

Short program

BN-TLPR|Introductie Leerplicht en RMC

Commercial partners

Brand Owner

Samen bouwen aan het openbaar bestuur!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.