Verwerkersovereenkomsten opstellen: aandachtspunten en actualiteiten

Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Verwerkersovereenkomsten opstellen: aandachtspunten en actualiteiten

Berghauser Pont Academy
Logo van Berghauser Pont Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Berghauser Pont Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
1 nov. 2022
Toon rooster
event 1 november 2022, 13:30-16:45, Utrecht

Beschrijving

Behoefte aan persoonlijk leeradvies? Laat je contactgegevens achter bij je brochure aanvraag.

  • Privacy-contracteren met een focus op de verwerkersovereenkomst
  • Relevante algemene wettelijke bepalingen en rechtspraak
  • De aanbevelingen van de toezichthouder
  • De wisselwerking tussen de hoofdovereenkomst voor de levering van producten en diensten en de verwerkersovereenkomst.

Inhoud

Inleiding

De AVG heeft de afgelopen jaren organisaties op scherp gezet als het gaat om persoonsgegevensverwerking. In de praktijk is de contractuele vastlegging van de rechten en verplichtingen die voor contractspartijen uit de AVG voortvloeien essentieel op het moment dat er persoonsgegevens worden verwerkt. Zo moet het voor contractspartijen bijvoorbeeld duidelijk zijn wat zij moeten doen bij een datalek, of …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Actualiteiten, Arbeidsrecht, Staats- en bestuursrecht, Rechten (algemeen overzicht) en Sociaal recht.

Behoefte aan persoonlijk leeradvies? Laat je contactgegevens achter bij je brochure aanvraag.

  • Privacy-contracteren met een focus op de verwerkersovereenkomst
  • Relevante algemene wettelijke bepalingen en rechtspraak
  • De aanbevelingen van de toezichthouder
  • De wisselwerking tussen de hoofdovereenkomst voor de levering van producten en diensten en de verwerkersovereenkomst.

Inhoud

Inleiding

De AVG heeft de afgelopen jaren organisaties op scherp gezet als het gaat om persoonsgegevensverwerking. In de praktijk is de contractuele vastlegging van de rechten en verplichtingen die voor contractspartijen uit de AVG voortvloeien essentieel op het moment dat er persoonsgegevens worden verwerkt. Zo moet het voor contractspartijen bijvoorbeeld duidelijk zijn wat zij moeten doen bij een datalek, of bij een inzagerecht van een betrokkene. Het opstellen van privacy-overeenkomsten die volledig in lijn zijn met de AVG blijft voor veel organisaties een uitdaging. Illustratief is het onderzoeksrapport “Werkende verwerkersovereenkomsten. Onderzoek naar de toepassing in de private sector” van de AP van september 2019, waarin de AP na een verkennend onderzoek constateert dat verwerkersovereenkomsten van organisaties nog niet in alle gevallen aan de eisen van de AVG voldoen. De cursus biedt een praktisch overzicht van de aandachtspunten bij het opstellen van privacy overeenkomsten, waarbij ook de laatste rechtspraak en aanbevelingen van de toezichthouder worden meegenomen.

Inhoud en resultaat

Na afloop van de cursus heeft u een beter inzicht in de aandachtspunten bij het opstellen en beoordelen van privacy-contracten. U verkrijgt praktische handvatten waarmee u de privacy-contractering binnen uw organisatie kunt verbeteren.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor: FG’ers, privacy-en compliance officers, bedrijfsjuristen en inkopers.

Programma

13:00-13:30 uur

Ontvangst en registratie

13:30-15:00

Blok 1

  • De vereisten bij opstelling en verstrekking van een privacy overeenkomst.
  • Privacy-contractering: relevante algemene wettelijke bepalingen uit het Burgerlijk Wetboek en de rechtspraak.

Mr. Tineke van de Bunt

15:00-15:15 uur

Pauze

15:15-16:45 uur

Blok 2

  • De wisselwerking tussen de hoofdovereenkomst voor de levering van producten en diensten en de verwerkersovereenkomst.
  • Aanbevelingen van de Autoriteit Persoonsgegevens en voorbeelden uit modelcontracten.
  • Uitdagingen uit de praktijk.

Mr. Tineke van de Bunt

Materiaal

  • Digitale hand-outs en eventueel aanvullend digitaal materiaal
  • Toegang tot de gehele digitale kennisbank Data en Privacyweb Pro tot een maand na de cursus

Hiermee krijgt u toegang tot het dossier met alle relevante achtergrondinformatie rondom uw cursus. Zo kunt u voor, tijdens en na de cursus continu leren over dit onderwerp.

Verder krijgt u met Data en Privacyweb Pro gratis toegang tot dossiers, digitale boeken van Berghauser Pont Publishing, waaronder commentaar en naslag, en het gehele jurisprudentie archief.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Berghauser Pont Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.