HR Analytics in de praktijk

Tijdsduur

HR Analytics in de praktijk

Berenschot Academy
Logo van Berenschot Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Berenschot Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Berenschot Academy biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Organisaties beschikken over grote hoeveelheden informatie die zij kunnen inzetten om de besluitvorming te verbeteren.

Bijvoorbeeld door data over personeel, de uitvoering van HR-processen en resultaten in de organisatie aan elkaar te koppelen en te analyseren (peopleanalytics).
Tal van onderzoeken laten zien dat organisaties die over dergelijke geavanceerde peopleanalytics beschikken een hogere omzet behalen. De vierdaagse training HR Analytics helpt u concrete stappen te zetten in het implementeren van HR Analytics in uw eigen organisatie. Dit op een wijze die bij uw organisatie past en ingebed is in uw reguliere HR-processen.
Tijdens de training HR Analytics maakt u kennis met de relevant…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: HR Analytics, Human Resource Management (HRM), Strategisch HRM, HR-advies en Excel.

Organisaties beschikken over grote hoeveelheden informatie die zij kunnen inzetten om de besluitvorming te verbeteren.

Bijvoorbeeld door data over personeel, de uitvoering van HR-processen en resultaten in de organisatie aan elkaar te koppelen en te analyseren (peopleanalytics).
Tal van onderzoeken laten zien dat organisaties die over dergelijke geavanceerde peopleanalytics beschikken een hogere omzet behalen. De vierdaagse training HR Analytics helpt u concrete stappen te zetten in het implementeren van HR Analytics in uw eigen organisatie. Dit op een wijze die bij uw organisatie past en ingebed is in uw reguliere HR-processen.
Tijdens de training HR Analytics maakt u kennis met de relevante theorie, aangereikt door trainers met uitgebreide praktijkervaring. De training is zeer praktijkgericht met tal van oefeningen en veel interactie. U gaat aan de slag met uw eigen bedrijfscase, met als doel een gebruiksklaar actieplan voor uw eigen organisatie te ontwikkelen. U volgt de lessen met een gelimiteerd aantal cursisten en tussen de trainingsdagen door werkt u aan huiswerkopdrachten.Ook de data binnen uw organisatie optimaal benutten? Meld u dan aan voor de training HR Analytics!

Programma en aanpak

Programma
De training ‘HR Analytics in de praktijk’ beslaat vier dagen, waarbij het volgende programma wordt aangehouden.
Dag 1: rendement van HR Analytics

* HR-beslissingen en HR-beleid onderbouwen met cijfers: methoden en technieken
* Ken- en stuurgetallen
* Beschrijvende analyse
* Voorspellende analyse
* HR-businesscases
* Strategische personeelsplanning (SPP)
* Welke methoden/technieken zijn geschikt voor welke vraagstukken en voor welke organisaties?
* Praktijkvoorbeelden
* Oefeningen
Huiswerk
Aan de hand van een vragenlijst gaat u aan de slag met het formuleren van de ambities rond HR Analyticsbinnen uw eigen organisatie. Vervolgens brengt u in kaart hoe de HR-processen er in de toekomst uit zullen zien als u deze kunt onderbouwen met cijfers.
Dag 2: toepassen van HR Analytics

* Kiezen van het juiste vraagstuk
* Organisatievraagstukken vertalen naar een concrete HR-analyse
* Opzetten en uitvoerenvan de HR-analyse
* Sturende processen (tactisch)
* Uitkomsten zodanigpresenteren dat de inzichten uitde analyse tot actie leiden
* Case: stappenplan voor het opzettenen uitvoeren van de HR-analyse
* Inzichten genereren diebijdragen aan betere HR-beslissingen of beter HR-beleid
Huiswerk
U kiest een HR-vraagstuk waarmeeu de rest van de cursusperiode aande slag gaat in de vorm van eenpilot. Aan de hand van een speciaaldaarvoor ontwikkeld format treft uvoorbereidingen voor een analyse vandit HR-vraagstuk. Tijdens de voorbereiding ontdekt u tegen welke belemmeringenu aanloopt in de praktijk.
Dag 3: Realiseren van HR Analytics

* HR Analytics succesvol inbedden in de dagelijkse HR-praktijk: actieplan
* Effectief inzetten van HR Analytics binnen uw eigen HR-afdeling: randvoorwaarden
* Realiseren van uw eigen ambities met HR Analytics: wat heeft u nodig op het gebied van data, systemen en software, processen, besturing en competenties?
* Verbeteren van de HR Analytics-voorwaarden in uw eigen organisatie
* Uitwerken van een actieplan voor het realiseren van uw eigen ambitie rond HR Analytics binnen uw organisatie
* Zetten van volgende stap in de uitvoering van uw eigen pilottraject
Huiswerk
U brengt de randvoorwaarden in kaart voor de eerder geformuleerde ambitie met HR Analytics binnen uw eigen organisatie. Daar waar nodig past u de opzet van uw pilot aan zodat u deze – gegeven het huidige niveau van de randvoorwaarden binnen uw organisatie – ook kunt uitvoeren. Vervolgens voert u de HR-analyse ook daadwerkelijk uit.
Dag 4: Lessons learned

* Presentatie van alle actieplannen en pilotprojecten
* Feedback en tips
* Zijn de randvoorwaarden voor uw eigenorganisatie al op orde?
* Was het nodig om de eigen analyseopzet te veranderen?
* Wat waren uw ervaringen met de eerste uitvoering daarvan?
Aanpak
De vier daagse training HR Analytics in de praktijk is gebaseerd op relevante theorie over HR Analytics en uitgebreide praktijkervaring van de trainers, waarna u zelf aan de slag gaat met uw eigen bedrijfscase. Het oefenen met HR Analytics is een belangrijk onderdeel in deze training en is er veel interactie. Het doel is om een gebruiksklaar actieplan voor uw eigen organisatie te ontwikkelen. U volgt de lessen met een gelimiteerd aantalcursisten en tussentijds werkt u aan huiswerkopdrachten.

Leerdoelen en resultaten

Leerdoelen
De training HR Analytics heeft als doel u inzicht te bieden in de mogelijkheden van HR Analytics, maar vooralom de randvoorwaarden voor een succesvolle implementatie in uw eigen organisatie inkaart te brengen.U leert welke stappen u kunt zetten om op korte en langere termijn die randvoorwaarden binnen uw eigen organisatie te realiseren.
U krijgt in deze training antwoord op de volgende vragen:

* Hoe dragen cijfers bijaan de kwaliteit en impact van HRM?
* Welke methoden zijn het meest geschikt voor uiteenlopende vraagstukken en situaties?
* Hoe kan ik een organisatievraagstuk vertalen naar een concrete HR-analyse?
* Welke stappen moet ik doorlopen bij het uitvoeren van een analyse om inzichten te genereren die bijdragen aan betere HR-beslissingen en een beter HR-beleid.
* Wat zijn de randvoorwaarden voor een succesvolle realisatie van (verschillende ambitieniveaus voor) HR Analytics.
* Welke stappen moet ik zetten om op korte en langere termijn de randvoorwaarden binnen mijn eigen organisatie te realiseren?
Resultaten
Na afloop van de training weet u in hoeverre de randvoorwaarden voor het realiseren van uw eigen ambitie met HR Analytics binnen uw organisatie aanwezig zijn, welke zaken nog om verbetering vragen en welke aanpak daarvoor geschikt is. Aan de hand van een eigen praktijkcase hebt u tevens uw eerste, concrete HR Analytics - resultaat geboekt en een concreet actieplan ontwikkeld , waarmee u in uw organisatie verder kunt.
Na het afronden van deze training, ontvangt u een officieel Berenschotcertificaat van deelname.

Voor wie?

Voor de training ‘HR Analytics in de praktijk’ is hbo werk- en denkniveau gewenst. N.B.Er zijn geen wiskundige of statistische vaardigheden vereist.
De vierdaagse training HR Analytics is bedoeld voor (HR-)businesspartners, HR-managers, HR-professionals, (HR-)businessanalisten, HR-consultants en lijnmanagers. Omdat HR Analytics zich afspeelt op het snijvlak van HR en Finance, is deze training eveneens relevant voor (HR-)controllers en financieel managers.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Berenschot Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.