EU essentials voor lokale overheden

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Berenschot Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Berenschot Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
13 sep. 2021
placeUtrecht
23 nov. 2021

Beschrijving

De masterclass EU essentials helptu om met uw gemeentelijke EU-initiatieven de gewenste impact te realiseren!

Van Eurocities tot gemeenschappelijk landbouwbeleid en van INTERREG tot Horizon 2020: de EU heeft een enorme impact op het lokaal bestuur. Die impact wordt alleen maar groter met ambities als de Green Deal en nieuwe innovatiefondsen. Om tijdig te anticiperen op nieuw beleid en financiële kansen te grijpen, is inzicht in het functioneren van de EU essentieel. Dat biedt Europese kansen voor uw gemeente – maar daarvoor is wel een Europese strategie vereist. Waar kunt u invloed uitoefenen? Hoe organiseert u uw standpunt en lobby zodanig dat Europese inspanningen succes hebben? De masterc…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Durf & moed, Assertiviteit, Feedback geven, Zelfvertrouwen en Datawarehouse.

De masterclass EU essentials helptu om met uw gemeentelijke EU-initiatieven de gewenste impact te realiseren!

Van Eurocities tot gemeenschappelijk landbouwbeleid en van INTERREG tot Horizon 2020: de EU heeft een enorme impact op het lokaal bestuur. Die impact wordt alleen maar groter met ambities als de Green Deal en nieuwe innovatiefondsen. Om tijdig te anticiperen op nieuw beleid en financiële kansen te grijpen, is inzicht in het functioneren van de EU essentieel. Dat biedt Europese kansen voor uw gemeente – maar daarvoor is wel een Europese strategie vereist. Waar kunt u invloed uitoefenen? Hoe organiseert u uw standpunt en lobby zodanig dat Europese inspanningen succes hebben? De masterclass EU essentials helptu om met uw gemeentelijke EU-initiatieven de gewenste impact te realiseren!

Programma en aanpak

Programma
In deze eendaagse masterclass ‘EU essentials voor lokale overheden ’ maakt u op interactieve en onderhoudende wijze kennis met de ins en outs van de EU. U ontdekt welke Europese acties voor de hand liggen en ontvangt concrete adviezen voor een succesvolle Europa-strategie!

Aanpak
Tijdens d e masterclass ‘ EU essentials voor lokale overheden’ leert u aan de hand van een analyse van concrete voorbeelden en praktijkcases hoe andere lokale overheden met succes actief zijn binnen de EU. Dit geeft u i nzicht in waar voor uw gemeente Europese kansen liggen. Daarnaast krijgt u handvatten om uw impact in Brussel te maximaliseren. Dit aan de hand van een t oetsing van de organisatie van uw EU-inzet en advies op maat. Op een interactieve en onderhoudende manier verfrist u zo uw kennis van het Europese speelveld!

Resultaat

Na afloop van de masterclass ‘EU essentials voor lokale overheden ’ is uw kennis van het speelveld van de Europese Unie (spelers, spelregels, competitie) weer helemaal actueel. Dat stelt u in staat om actiever te worden in Europese acties voor uw gemeente . U hebt meer inzicht in (nieuwe) EU-kaders en bent in staat binnen uw organisatie een gedegen EU-strategie te formuleren.

Voor wie?

De masterclass ‘EU essentials voor lokale overheden’ is bedoeld voor gemeentelijke beleidsmedewerkers, die werkzaam zijn op een (deels) Europees beleidsterrein (aanbesteden, milieu en duurzaamheid, sociaal beleid, economie) en hun grip op Brussel willen vergroten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Berenschot Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.