Training communicatie met inwoners bij vroegsignalering schulden

Tijdsduur

Training communicatie met inwoners bij vroegsignalering schulden

Bender Academie
Logo van Bender Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Op 1 januari 2021 is vroegsignalering opgenomen in de Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs). Het is nog steeds zo dat inwoners ongeveer 5 jaar wachten voordat ze schuldhulp vragen. Dan hebben ze al 14 schuldeisers en is de schuld opgelopen tot 40.000 euro. Met vroegsignalering is het doel dat mensen met financiële zorgen of schulden eerder in beeld komen en passende hulp krijgen. De gemeenten zijn verplicht vroegsignalering op te pakken. In de wet is geregeld maatschappelijke partners (woningcorporaties, verzekeraars, energiebedrijven etc.) signalen mogen – en moeten – uitwisselen over bewoners die betalingsachterstanden hebben. Bereiken deze signalen een bepaalde grens dan moet de gem…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Op 1 januari 2021 is vroegsignalering opgenomen in de Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs). Het is nog steeds zo dat inwoners ongeveer 5 jaar wachten voordat ze schuldhulp vragen. Dan hebben ze al 14 schuldeisers en is de schuld opgelopen tot 40.000 euro. Met vroegsignalering is het doel dat mensen met financiële zorgen of schulden eerder in beeld komen en passende hulp krijgen. De gemeenten zijn verplicht vroegsignalering op te pakken. In de wet is geregeld maatschappelijke partners (woningcorporaties, verzekeraars, energiebedrijven etc.) signalen mogen – en moeten – uitwisselen over bewoners die betalingsachterstanden hebben. Bereiken deze signalen een bepaalde grens dan moet de gemeente het gesprek met de inwoner aangaan. Maar hoe voer je zo’n gesprek? Daarover gaat deze training.

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.