Oplossingsgericht werken en denken

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van Bender
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Utrecht
10 mrt. 2022
computer Online: Utrecht
3 okt. 2022

Beschrijving

Binnen het sociaal domein, ruimtelijk domein en de zorg krijg je regelmatig te maken met cliënten die in een vicieuze cirkel van 'probleemdenken' zijn beland. Niets kan, niets lukt, niets is mogelijk omdat… De dienstverlening is vervolgens vaak gericht op het aanpakken van die problemen omdat die als belemmering worden gezien. Maar werkt dat eigenlijk wel? Zou het niet beter zijn om de focus juist te leggen op wat wél goed gaat en van daaruit actie te ondernemen?   De methode ‘Oplossingsgericht werken en denken’ doorbreekt deze vicieuze cirkel van 'probleemdenken'. De interventies zijn erop gericht om de aandacht te verleggen naar juist die momenten waarop het anders of beter is en juist goe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Binnen het sociaal domein, ruimtelijk domein en de zorg krijg je regelmatig te maken met cliënten die in een vicieuze cirkel van 'probleemdenken' zijn beland. Niets kan, niets lukt, niets is mogelijk omdat… De dienstverlening is vervolgens vaak gericht op het aanpakken van die problemen omdat die als belemmering worden gezien. Maar werkt dat eigenlijk wel? Zou het niet beter zijn om de focus juist te leggen op wat wél goed gaat en van daaruit actie te ondernemen?   De methode ‘Oplossingsgericht werken en denken’ doorbreekt deze vicieuze cirkel van 'probleemdenken'. De interventies zijn erop gericht om de aandacht te verleggen naar juist die momenten waarop het anders of beter is en juist goed gaat. Hierdoor komen oplossingen in zicht en wordt de weg vrijgemaakt voor het vergroten van de zelfredzaamheid, mentale veerkracht en het nemen van verantwoordelijkheid.   Na afloop van de cursus ontvang je een handig mapje met daarin kaartjes met ‘oplossingsgerichte vragen’ die je in je dagelijkse praktijk kunt gebruiken.

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.