Basis De nieuwe Wet inburgering 2022

Tijdsduur

Basis De nieuwe Wet inburgering 2022

Bender Academie
Logo van Bender Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Met de nieuwe Wet inburgering 2022 keert de regie over de inburgering van statushouders, gezinsmigranten en overige migranten terug bij de gemeente. De wet richt zich op een relatief kleine doelgroep, maar heeft mede door de hoge mate van uitkeringsafhankelijkheid een zeer grote impact op de gehele gemeentelijke uitvoeringspraktijk. Zowel professionals op het gebied van inkomen als op het gebeid van werk krijgen ermee te maken. Maar bijvoorbeeld ook de uitkeringsadministratie, handhavers, kwaliteitsmedewerkers, medewerkers Wmo en Jeugdwet en medewerkers terugvordering moeten de Wet inburgering 2022 op onderdelen in de praktijk gaan vormgeven. De 6 maanden durende zorgplicht, het persoonlijk …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Inburgering, Jeugdwet, Correct Nederlands, Nederlands en Nederlandse als Tweede Taal (NT2).

Met de nieuwe Wet inburgering 2022 keert de regie over de inburgering van statushouders, gezinsmigranten en overige migranten terug bij de gemeente. De wet richt zich op een relatief kleine doelgroep, maar heeft mede door de hoge mate van uitkeringsafhankelijkheid een zeer grote impact op de gehele gemeentelijke uitvoeringspraktijk. Zowel professionals op het gebied van inkomen als op het gebeid van werk krijgen ermee te maken. Maar bijvoorbeeld ook de uitkeringsadministratie, handhavers, kwaliteitsmedewerkers, medewerkers Wmo en Jeugdwet en medewerkers terugvordering moeten de Wet inburgering 2022 op onderdelen in de praktijk gaan vormgeven. De 6 maanden durende zorgplicht, het persoonlijk plan inburgering en participatie, de samenwerking in de keten (DUO, COA, Vluchtelingewerk, onderwijs-instellingen etc.), het inzetten en monitoren van leerroutes, het bieden van (maatschappelijke) ondersteuning, het inzetten van positieve en negatieve prikkels zijn een aantal belangrijke elementen van de wet. Veel zaken zijn of worden uitgewerkt in gemeentelijke beleid. Om het lokale bed goed te kunnen inbedden heeft de Bender Academie de cursus Basis De nieuwe Wet inburgering 2022 ontwikkeld. De basiscursus behandelt vanuit een praktijkgericht perspectief de inhoud van de nieuwe Wet inburgering 2022 en hoe deze zich verhoudt met andere wetten binnen het gemeentelijk sociaal domein, zoals de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Jeugdwet. Hierdoor beschikken gemeentebreed alle medewerkers over de relevante basiskennis om het gemeentelijk beleid te kaderen en de nieuwe Wet inburgering 2022 te implementeren en uit te voeren.   Voor specialisten participatie, werk en/of inburgering biedt de Bender Academie daarnaast nog een verdiepend aanbod in de vorm van een Verdieping de nieuwe Wet inburgering 2022.   Indien u de basiscursus wil combineren met de overdracht van de kennis rondom uw beleid, dan maakt de Bender Academie een op maat gesneden opleidingsaanbod voor een (online) incompany traject.

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.