Samenwerking en afbakening wetgeving

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van Bender
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Utrecht
21 mei. 2021
computer Online: Utrecht
29 nov. 2021

Beschrijving

Of je nu als consulent binnen de Wet maatschappelijk ondersteuning, Participatiewet of Jeugdwet actief bent of vanuit een wijkteam werkt, de samenhang én de afbakening tussen deze wetgevingen vraagt kennis en overleg met elkaar. Het ‘samen optrekken’ in de uitvoering van deze wetten is belangrijk in het ondersteunen van de burger. Schrijf je in voor de cursus Afbakening wetgeving!   Daarnaast gaat het om aanpalende wetgeving, zoals de Wet langdurige zorg en Zorgverzekeringswet. In de praktijk roept dat nogal eens vragen op. Kan een burger bijvoorbeeld bij de Participatiewet terecht, voor financiële ondersteuning bij de aanschaf voor een algemeen gebruikelijke fiets met hulpmotor? Valt iemand…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Jeugdwet, Rechten (algemeen overzicht), Personen- en familierecht, WMO Consulent en Jeugdconsulent.

Of je nu als consulent binnen de Wet maatschappelijk ondersteuning, Participatiewet of Jeugdwet actief bent of vanuit een wijkteam werkt, de samenhang én de afbakening tussen deze wetgevingen vraagt kennis en overleg met elkaar. Het ‘samen optrekken’ in de uitvoering van deze wetten is belangrijk in het ondersteunen van de burger. Schrijf je in voor de cursus Afbakening wetgeving!   Daarnaast gaat het om aanpalende wetgeving, zoals de Wet langdurige zorg en Zorgverzekeringswet. In de praktijk roept dat nogal eens vragen op. Kan een burger bijvoorbeeld bij de Participatiewet terecht, voor financiële ondersteuning bij de aanschaf voor een algemeen gebruikelijke fiets met hulpmotor? Valt iemand die gedeeltelijk is afgekeurd voor dagbesteding onder de participatiewet of de Wmo? Welke wet is van toepassing bij een jeugdige met meervoudige problematiek? Om deze vragen te kunnen begrijpen én beantwoorden heb je kennis nodig van de verschillende wetgeving, maar moet je ook kunnen afstemmen met elkaar over diverse praktijksituaties.

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Jeugdwet.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.