Interculturele Communicatie training

Type product
Tijdsduur
Trainers
Roland van SonHarold van de Laar

Interculturele Communicatie training

Bekensteyn Training & Coaching
Logo van Bekensteyn Training & Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Bekensteyn Training & Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De training Interculturele Communicatie is gericht op de dagelijkse omgangsvormen en communicatie tussen autochtone en allochtone medewerkers.

De training Interculturele Communicatie gaat in op de dagelijkse omgangsvormen en communicatie tussen Nederlanders en Nieuwe Nederlanders. Ondanks inburgeringsprogramma’s blijft communicatie en samenwerking tussen verschillende culturen een item wat veel aandacht en zorg nodig heeft. Acceptatie en respect zijn sleutelwoorden die van enorm belang zijn om communicatiestromen optimaal te laten verlopen. Onderzoek heeft aangetoond dat er op de werkvloer nogal eens misverstanden en problemen ontstaan, omdat het bij de gevestigde Nederlander vooral ontbree…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Cultuurverschillen, Interculturele Communicatie, Sociologie, Internationale Communicatie en Effectief vergaderen.

De training Interculturele Communicatie is gericht op de dagelijkse omgangsvormen en communicatie tussen autochtone en allochtone medewerkers.

De training Interculturele Communicatie gaat in op de dagelijkse omgangsvormen en communicatie tussen Nederlanders en Nieuwe Nederlanders. Ondanks inburgeringsprogramma’s blijft communicatie en samenwerking tussen verschillende culturen een item wat veel aandacht en zorg nodig heeft. Acceptatie en respect zijn sleutelwoorden die van enorm belang zijn om communicatiestromen optimaal te laten verlopen. Onderzoek heeft aangetoond dat er op de werkvloer nogal eens misverstanden en problemen ontstaan, omdat het bij de gevestigde Nederlander vooral ontbreekt aan voorkennis en inlevingsvermogen.

Ervaring uit eerdere trainingen leert ons dat medewerkers die deze training hebben gevolgd, meer dan voorheen bereid zijn naar elkaar te luisteren. Door de kennis die zij hebben opgedaan ontstaat er respect voor elkaars culturen, gewoonten en gebruiken.

De samenwerking loopt daardoor vaak beter en makkelijker. Mogelijke overeenkomsten en verschillen tussen culturen zijn vaak subtiel. Met de handvatten die worden aangereikt is het betrekkelijk eenvoudig om je open te stellen voor andere culturen, zonder gedrag of denkwijzen aan te passen. Interculturele communicatie zal daardoor in de toekomst  effectiever verlopen. 

 

Doel van de Interculturele Communicatie training

De training Interculturele Communicatie geeft u inzicht in gedragscodes en de culturele bagage van uzelf en van anderen. U ondervindt de effecten daarvan op het waarnemen, denken en handelen vanuit diverse achtergronden. Daardoor bent u in staat de overeenkomsten en verschillen in gedrag binnen diverse culturen te herkennen, te erkennen en te hanteren.

Voor wie is de Interculturele Communicatie training

De training Interculturele Communicatie is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met cultuurverschillen of meer wil weten over de verschillende facetten die rond dit thema spelen. Er wordt bij voorkeur gewerkt in groepen van minimaal 4 en maximaal 12 personen.

Bekensteyn Training & Coaching ziet de mens als een uniek individu, dat recht heeft op zijn eigen wijze van mens zijn en mens worden. Daardoor beschouwt Bekensteyn iedere deelnemer als bijzonder, met zijn of haar individuele kwaliteiten, ontwikkelpunten, kansen en belemmeringen. In de visie van Bekensteyn zijn training en coaching instrumenten om persoonlijke effectiviteit te vergroten en individuele prestaties te verbeteren.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Roland van Son
Roland van Son
Elk mens heeft recht op persoonlijke groei en ontwikkeling
9,8
Harold van de Laar
Harold van de Laar
Mens, gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit
9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.