Handgemaakt Brood: Master

Tijdsduur

Handgemaakt Brood: Master

Bakery Institute
Logo van Bakery Institute
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Bakery Institute heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

In deze cursus verdiep je je kennis door met verschillende desemsoorten en methoden te werken. Er zijn talloze manieren om desem te onderhouden, afhankelijk van graansoort, klimaat, bakfrequentie en hydratatie. Ook leer je over de technische werking van de melkzuurbacteriën in de gisting van je desem. Tijdens de cursus kun je ook je eigen desemcultuur meenemen om te beoordelen en stabiliseren. De praktische toepassing van desem mag niet ontbreken. Je ontdekt de eigenschappen van desem in een deeg en maakt een rijke variatie aan producten. Je leert in deze cursus over de invloed van maalprocessen op de hydratatie en het kneedproces. Zo maak je eenzelfde recept met een steengemalen en cilinder…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bakker / Broodbakken, Patisserie, Copywriting, Schrijven voor het web en Engels.

In deze cursus verdiep je je kennis door met verschillende desemsoorten en methoden te werken. Er zijn talloze manieren om desem te onderhouden, afhankelijk van graansoort, klimaat, bakfrequentie en hydratatie. Ook leer je over de technische werking van de melkzuurbacteriën in de gisting van je desem. Tijdens de cursus kun je ook je eigen desemcultuur meenemen om te beoordelen en stabiliseren. De praktische toepassing van desem mag niet ontbreken. Je ontdekt de eigenschappen van desem in een deeg en maakt een rijke variatie aan producten. Je leert in deze cursus over de invloed van maalprocessen op de hydratatie en het kneedproces. Zo maak je eenzelfde recept met een steengemalen en cilindergemalen bloem. Tot slot leer je planmatig bakken met directe en vertraagde processen in een schema. De perfecte opstap om te leren hoe je in eigen setting meerdere soorten brood bakt en daarbij een efficiente werkwijze hanteert.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.