9-weekse Boulangerie
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!
De 9-weekse opleiding Boulangerie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger.
Je leert de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken).
Ook komen de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) aan de orde, leer je berekeningen (deeg, temperatuur, etc.) maken en ku…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!
De 9-weekse opleiding Boulangerie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger.
Je leert de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken).
Ook komen de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) aan de orde, leer je berekeningen (deeg, temperatuur, etc.) maken en kun je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) herleiden.
Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).
De opleiding heeft een doorlooptijd van 10 weken. Je hebt 1 week vrij. In deze week ben je vrij en ga je bezig met arbeidsmarktoriëntatie.
DOELGROEP
- Intrinsiek gemotiveerd
- 20 tot 55 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
- MBO+/HBO niveau
- Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
- Werkervaring (niet-bakkerij)
- Evt. Dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.