Data Protection Officer (DPO) incl. ondernemersvaardigheden en stageopdracht - MKB of Zorg en Welzijn

Type product
Logo van AVG-trainingen

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Wilt u zich omscholen tot zelfstandige DPO?

Met de training ‘Data Protection Officer (DPO) (incl. stageopdracht mkb of zorg en welzijn + ondernemersvaardigheden)’ beschikt u over een goede basis om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer in de branche mkb of zorg en welzijn. De training is erop gericht om u de basiskennis en vaardigheden aan te leren die nodig zijn om op een zelfstandige, deskundige en bekwame wijze DPO-taken uit te voeren. Hierbij moet u denken aan de volgende onderdelen: kennis van nationale en Europese privacy-en regelgeving over gegevensbescherming, taak en rol van de DPO, Nederlandse beroepsvereniging van Functionarissen voor gegevensbescherming (NGFG), inzicht …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Data protection officer (DPO), Welzijn, Zorg en Welzijn, Ondernemen en CISSP.

Wilt u zich omscholen tot zelfstandige DPO?

Met de training ‘Data Protection Officer (DPO) (incl. stageopdracht mkb of zorg en welzijn + ondernemersvaardigheden)’ beschikt u over een goede basis om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer in de branche mkb of zorg en welzijn. De training is erop gericht om u de basiskennis en vaardigheden aan te leren die nodig zijn om op een zelfstandige, deskundige en bekwame wijze DPO-taken uit te voeren. Hierbij moet u denken aan de volgende onderdelen: kennis van nationale en Europese privacy-en regelgeving over gegevensbescherming, taak en rol van de DPO, Nederlandse beroepsvereniging van Functionarissen voor gegevensbescherming (NGFG), inzicht in privacy governance, privacy compliance en informatiebeveiliging, risicomanagement, DPIA, datalekken en beveiligingsincident, adviesvaardigheden, audits en privacy bewustwording. U moet ook een praktijkopdracht uitvoeren via een werkervaringsplaats of stage. Voor zelfstandig ondernemerschap is eigenaarschap een belangrijke eigenschap. Daarom mag u zelf een geschikte praktijkopdracht uitzoeken of u gaat aan de slag met de praktijkopdracht die door ons wordt aangeboden. U moet wel zelf een stageplek of werkervaringsplaats voor uw praktijkopdracht zoeken.

Doel en opzet

Het programma bestaat uit 4 modules en een eindopdracht:

 • Module 1: Algemene kennis over de AVG
 • Module 2: De aanwijzing, positie en taken van de DPO
 • Module 3: De praktijk van de DPO
 • Module 4: Ondernemersvaardigheden
 • Eindopdracht

Vooropleiding

HBO werk-/denkniveau. Voor deze training gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Studieduur

De training is prima te combineren met een baan en andere bezigheden. U studeert in uw eigen tempo. Afhankelijk van uw werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die u in de training gaat steken, kan de training sneller worden afgerond. Studieduur: 4 maanden.

Doelgroep

De training ‘Data Protection Officer (DPO) (incl. stageopdracht mkb of zorg en welzijn + ondernemersvaardigheden)’ is bestemd voor professionals die als zelfstandig DPO aan de slag willen de branche mkb of zorg en welzijn en die betrokken zijn of willen zijn bij vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Zo is de training bijvoorbeeld interessant voor professionals met de volgende achtergronden: ICT-managers, managers, HR-medewerkers, bankmedewerkers, projectleiders, kwaliteitsmanagers, consultants, informatiemanagers, bedrijfsjuristen, leidinggevenden en medewerkers die verantwoordelijk zijn geweest voor dataprotectie en privacy binnen hun organisatie.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Informeren en adviseren
 • Toezien op naleving
 • Advies verstrekken
 • Samenwerken
 • Optreden als contactpunt
 • Ondernemerschap

Eindopdracht

Tijdens de eindopdracht werkt u aan een opdracht binnen een organisatie. Deze opdracht is uiteraard relevant voor de organisatie en direct gerelateerd aan de werkpraktijk. Het unieke van een stage is dat u ervaring opdoet in de beroepspraktijk en dat u in een concrete werkomgeving uw professionele identiteit verder kan ontwikkelen.

Na afronding van deze training:

 • Heeft u voldoende vakkennis opgedaan om als DPO aan de slag te gaan;
 • Kent u de speerpunten van de AVG;
 • Heeft u concrete handvatten en praktijkvoorbeelden om advies te geven over werkprocessen en privacy governance;
 • Kunt u onafhankelijk advies geven;
 • Kunt u als zelfstandig DPO (ZZP’er) aan de slag.

Certificaat

Nadat alle modules en de eindopdracht met een voldoende zijn afgerond, ontvangt u een certificaat.

Fiscaal voordeel

U kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee u een deel van de gemaakte studiekosten terug kunt krijgen van de Belastingdienst. Voor informatie en voorwaarden kunt u de website van Belastingdienst raadplegen.

Mogelijkheden vanuit de werkgever

Veel organisaties willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om trainingen en opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft uw organisatie een opleidingsbudget waar u gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of bij uw leidinggevende.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met AVG-trainingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.