Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Avans+
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Avans+ heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 571 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Breda
26 sep. 2019
Utrecht
30 sep. 2019

Beschrijving

Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

Na de diagnose van de huisarts begeleiden praktijkondersteuners cliënten in het omgaan met hun chronische aandoening, zoals diabetes mellitus type II, cardiovasculair risicomanagement, astma en COPD. Deze zorg vindt plaatst tijdens spreekuren waarin voorlichting en educatie centraal staan. De opleiding POH biedt u de juiste basis voor de functie van praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Doktersassistenten zijn verplicht na toelating de vooropleiding POH te volgen alvorens in te kunnen stromen in de opleiding POH. Deze vooropleiding POH is gericht op kennis en vaardigheden die nodig zijn om het programma van de opleiding POH te kunnen volgen. …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

Na de diagnose van de huisarts begeleiden praktijkondersteuners cliënten in het omgaan met hun chronische aandoening, zoals diabetes mellitus type II, cardiovasculair risicomanagement, astma en COPD. Deze zorg vindt plaatst tijdens spreekuren waarin voorlichting en educatie centraal staan. De opleiding POH biedt u de juiste basis voor de functie van praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Doktersassistenten zijn verplicht na toelating de vooropleiding POH te volgen alvorens in te kunnen stromen in de opleiding POH. Deze vooropleiding POH is gericht op kennis en vaardigheden die nodig zijn om het programma van de opleiding POH te kunnen volgen. Verpleegkundige thema’s en de rolwisseling van doktersassistent tot POH zullen aan de orde komen. 

Doelgroep

Deze vooropleiding is bedoeld voor doktersassistenten met praktijkervaring in de huisartsenzorg zonder geldige verpleegkundige BIG-registratie. U wilt zich verder ontwikkelen tot de functie van praktijkondersteuner (POH). Tijdens deze opleiding heeft u een werk- of stageplek voor minimaal 8 uur per week bij een huisartsenpraktijk.
Voorafgaand aan deze vooropleiding POH dient u een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. 

 

Werkvorm

De vooropleiding POH  is waar mogelijk competentiegericht opgezet en uw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers is zo veel mogelijk geïntegreerd. Onze docenten met praktijkervaring ondersteunen u in het leerproces middels persoonlijke coaching. U maakt gebruik van interactieve en innovatieve leermiddelen.

Resultaat

Wanneer u deze vooropleiding POH succesvol heeft afgerond, wordt u toegelaten tot de opleiding POH. Na succesvolle afronding van de opleiding POH ontvangt u het postbachelordiploma Praktijkondersteuner. Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN. 

Avans+ - Met een plus achter je naam bereik je meer.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Avans+, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.