De zelfsturende medewerker

Aantal pagina's:
Formaat:
Logo van Associatie voor Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Associatie voor Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 19 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

De basis van zelfsturing is persoonlijk verantwoordelijkheid nemen en een van de belangrijkste dingen daarbij is ‘kiezen’. Dat is voor veel mensen moeilijk, omdat ze niet weten wat ze willen. Daarmee hebben we een tweede pijler van zelfsturing te pakken: weten wat je wilt. De derde pijler is bewustzijn. Het gaat hierbij om zelfinzicht, weten wat je kunt en weten wat je niet kunt. En het inzicht in je omgeving is belangrijk: weten waar je staat. Het vormgeven van je persoonlijke transitieproces is een vanzelfsprekende afsluiting van het geheel. Zelfsturing betekent allerminst dat je alles alleen moet doen. Integendeel. In de huidige complexe wereld kan dat niet meer. Individuele prestaties kr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

De basis van zelfsturing is persoonlijk verantwoordelijkheid nemen en een van de belangrijkste dingen daarbij is ‘kiezen’. Dat is voor veel mensen moeilijk, omdat ze niet weten wat ze willen. Daarmee hebben we een tweede pijler van zelfsturing te pakken: weten wat je wilt. De derde pijler is bewustzijn. Het gaat hierbij om zelfinzicht, weten wat je kunt en weten wat je niet kunt. En het inzicht in je omgeving is belangrijk: weten waar je staat. Het vormgeven van je persoonlijke transitieproces is een vanzelfsprekende afsluiting van het geheel. Zelfsturing betekent allerminst dat je alles alleen moet doen. Integendeel. In de huidige complexe wereld kan dat niet meer. Individuele prestaties krijgen veelal pas hun waarde in een gezamenlijk eindresultaat. Aan het thema ‘samenwerking’ wijd ik in dit boekje slechts één paragraaf, omdat ik naast alle zaken die ik over zelfsturing te berde wil brengen niet het hele thema van ‘zelfsturing en samenwerking’ kan behandelen. Ik hoop echter dat voldoende duidelijk wordt dat zelfsturing allerminst betekent ‘ieder voor zich en God voor ons allen’.

Associatie Voor Coaching:

Ervaringsgericht, reflecterend en met de kunst van het vragenstellen komen tot resultaatgericht coachen. 

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.