Opleiding Leergang Arbeidsrecht inclusief Cursusdag - HBO-master-niveau (Juridisch, HR)

Type product
Niveau
Logo van an-i.nl
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 an-i.nl heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 15 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Bij de Leergang Arbeidsrecht gaan kennis en inzicht hand in hand. U krijgt inzicht in de werking van het arbeidsrecht aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden. U leert daarmee letterlijk van de fouten van anderen. Wij zorgen ervoor dat u het overzicht behoudt, door een heldere uitwerking. Op een praktische wijze raakt u vertrouwd met het omgaan met personeelsvraagstukken.

Deze leergang is bedoeld voor degene die de kern van het arbeidsrecht wil beheersen. Het gaat om een opleiding op HBO-master-niveau. Door de overzichtelijke opzet, begeleiding en beschikbare aanvullende informatie wordt er geen specifieke vooropleiding verplicht gesteld. De praktijkvraagstukken waarmee onze specialiste…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeidsrecht, Human Resource Management (HRM), Sociaal Zekerheidsrecht, Ontslagrecht en Arbeidsvoorwaarden.

Bij de Leergang Arbeidsrecht gaan kennis en inzicht hand in hand. U krijgt inzicht in de werking van het arbeidsrecht aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden. U leert daarmee letterlijk van de fouten van anderen. Wij zorgen ervoor dat u het overzicht behoudt, door een heldere uitwerking. Op een praktische wijze raakt u vertrouwd met het omgaan met personeelsvraagstukken.

Deze leergang is bedoeld voor degene die de kern van het arbeidsrecht wil beheersen. Het gaat om een opleiding op HBO-master-niveau. Door de overzichtelijke opzet, begeleiding en beschikbare aanvullende informatie wordt er geen specifieke vooropleiding verplicht gesteld. De praktijkvraagstukken waarmee onze specialisten procederen voor werkgevers en werknemers brengen zij over in de opleiding.

De opleiding is goed te combineren, doordat u zelf het startmoment, studietijd en studietempo kunt bepalen.

Programma

Het betreft een schriftelijke opleiding bestaande uit vier modules. Deze modules bevatten praktijkvoorbeelden waarbij open vragen en meerkeuzevragen zijn verwerkt. Uw antwoorden stuurt u op, waarna u uw behandeling met cijfer ontvangt. Door de schriftelijke opzet van de opleiding bent u niet gebonden aan studietijden of seizoenen. U kunt starten wanneer u wilt, met uw eigen studietijden en tempo. De studietijd bedraagt in totaal ongeveer 64 uur.

Tijdens de Leergang wordt u intensief begeleid door een specialistvan an-i. Dat is uw aanspreekpunt die u altijd telefonisch of per e-mail kunt benaderen. In het inleidende gesprek geeft de specialist u adviezen over de studie en wordt uw planning besproken. AN-i verzorgt al meer dan 20 jaar de website Arbeidsrechter.nl en onze specialisten hebben ruime ervaring in procedures bij rechtbanken, naast een eerstegraads lesbevoegdheid. Op uw schriftelijke antwoorden op de vragen uit de modules krijgt u een uitwerking met adviezen, zodat u goed bent voorbereid op de volgende module.

U combineert de opleiding Leergang arbeidsrecht met de cursusdag “Arbeidsrecht en de financiële bedrijfsvoering”. Op deze interactieve dag proeft u aan het arbeidsrecht op het niveau Post-Master. Dit sluit mooi aan bij de tijdens de leergang opgedane kennis. Deze dag geven wij op onze eigen trainingslocatie in Zeist (Utrecht). 

Het pakket bestaat uit:

 • 4 leergang modules; 1. Arbeidsovereenkomst, 2. Collectief arbeidsrecht, 3. Ziekte en disciplinaire maatregelen, 4. Einde contract
 • Cursusdag Arbeidsrecht en de financiële bedrijfsvoering te Zeist
 • Uitgebreide terugkoppeling op de antwoorden;
 • Een afrondende cursusdag Arbeidsrecht en de financiële bedrijfsvoering;
 • Actuele bundel Arbeidswetgeving;
 • Toegang tot de cursistensite;
 • Intensieve begeleiding door een specialist.

De cursusdag: “Arbeidsrecht en de financiële bedrijfsvoering”

Deze dag laat zien hoe het arbeidsrecht van invloed is op de keuzes die ondernemers in hun bedrijf maken. Het arbeidsrecht brengt financiële verplichtingen voor werkgevers met zich mee. De rode draad van de cursusdag is om daarin een diepgaand inzicht te verkrijgen en hiermee om te kunnen gaan.

De onderwerpen die behandeld worden zijn: het (éénzijdig) veranderen van arbeidsvoorwaarden, de financiële gevolgen bij ziekte en re-integratie, het doorrekenen van de ontslagwaarde, de grenzen aan de arbeidsvoorwaarden en complicaties bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst, gelijk loon voor ingeleende krachten en het voorkomen van aansprakelijkheid bij inlening.

We kijken welke afwegingen tot welke uitkomsten leiden. We leggen complexe vraagstukken voor om u vervolgens te laten ervaren hoe dit praktisch opgelost wordt. Een afwisselende dag die er ongetwijfeld toe gaat leiden dat u bepaalde onderwerpen anders gaat aanpakken!

De voordelen van deze (thuis)studie arbeidsrecht op HBO-niveau

 • Het werken met echte voorbeelden uit de praktijk van onze specialisten;
 • Intensieve begeleiding door docenten die ook zelf procederen;
 • Actueel met alle recente wetswijzigingen van de Wet Arbeidsmarkt in balans;
 • Geaccrediteerd en met doorgroeimogelijkheden.

Certificaat

Na het succesvol afronden van de vier modules ontvangt u het certificaat Leergang Arbeidsrecht. Hierin worden de modules omschreven en uw resultaten per onderdeel vermeld. Op uw CV kunt u vermelden:

“Leergang arbeidsrecht, middels opleiding gevolgd bij AN-i (CRKBO-erkend)”

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.