Cultuur en verandermanagement op projectniveau

Type product
Tijdsduur
Logo van Aram Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 Aram Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 24 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Elk project en projectteam heeft zijn eigen cultuur en werkwijze. Soms ontstaan er situaties en werkwijzen die minder gewenst zijn. Vaak is dit een reden om een verandering door te voeren. Dit kan ontstaan door een wijziging in het werk, de wens van een opdrachtgever of een wens vanuit de eigen organisatie. Tijdens een verandering moet het projectteam afstand doen van een huidige werkwijze en omschakelen naar een nieuwe werkwijze. De projectmanager en zijn projectgroep moeten deze veranderingen managen om weerstand te voorkomen of te verminderen. Deze cursus richt zich op de kenmerkende cultuur van een projectorganisatie en kritische succesfactoren om werkgedrag en werkwijzigingen door te vo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Elk project en projectteam heeft zijn eigen cultuur en werkwijze. Soms ontstaan er situaties en werkwijzen die minder gewenst zijn. Vaak is dit een reden om een verandering door te voeren. Dit kan ontstaan door een wijziging in het werk, de wens van een opdrachtgever of een wens vanuit de eigen organisatie. Tijdens een verandering moet het projectteam afstand doen van een huidige werkwijze en omschakelen naar een nieuwe werkwijze. De projectmanager en zijn projectgroep moeten deze veranderingen managen om weerstand te voorkomen of te verminderen. Deze cursus richt zich op de kenmerkende cultuur van een projectorganisatie en kritische succesfactoren om werkgedrag en werkwijzigingen door te voeren.

Onderwerpen:

  • Inleiding cultuur en verandermanagement
  • Ethiek en projectmanagement
  • Gedragsregels en beroepscodes
  • Denkvoorkeuren en kennisproductiviteit
  • Waardering in een projectorganisatie
  • Collectieve besluitsvormingsprocessen
  • Transitie management
  • Managen van veranderingen
  • Omgaan met weerstand

Duur:
1 dag

Voor wie:
Projectmanagers
Project Planners
Cost Engineers
Risicomanagers

Voorkennis:
Basiskennis
Projectt Management

Cursusboek en materiaal:
Nederlands

Spreektaal:
Nederlands

Kosten:
€ 490,- Excl. BTW. 
Incl Lunch en cursusmateriaal

Data:
Op aanvraag

Locatie:
Capelle aan den IJssel
In/Company

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.