Masterclass Wendbaarheid in Innovatie en Verandering

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van AOG School of Management
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 AOG School of Management heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 41 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeGARDEREN
28 sep. 2020 tot 11 dec. 2020
Toon rooster
event 28 september 2020, 17:00-20:00, Module 1 Het verhaal als vertrekpunt voor een gezamenlijk leerproces
event 29 september 2020, 09:00-16:00, Module 1 Het verhaal als vertrekpunt voor een gezamenlijk leerproces
event 3 november 2020, 09:30-16:30, Module 2 Waarom doen we wat we doen?
event 11 december 2020, 09:30-16:30, Module 3 Een toekomstbestendig verhaal voor uw organisatie

Beschrijving

Ontketen een collectief leerproces door het ophalen van verhalen

Leiden de ingezette veranderprocessen in uw organisatie niet echt tot duurzame transities? Komt vernieuwing of innovatie in uw organisatie moeizaam van de grond? Ziet u collega’s regelmatig teruggrijpen op het oude en neemt de roep om betekenisgeving, een nieuw gezamenlijk verhaal toe? Het schrijven van een leergeschiedenis stelt u in staat de unieke kennis en vaardigheden in uw organisatie naar boven te halen, maar ook de blinde vlekken bloot te leggen, zodat nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. Hiermee geeft u het lerend vermogen uw organisatie een enorme impuls. Uw organisatie wordt wendbaarder en is daardoor toekomstbesten…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Ontketen een collectief leerproces door het ophalen van verhalen

Leiden de ingezette veranderprocessen in uw organisatie niet echt tot duurzame transities? Komt vernieuwing of innovatie in uw organisatie moeizaam van de grond? Ziet u collega’s regelmatig teruggrijpen op het oude en neemt de roep om betekenisgeving, een nieuw gezamenlijk verhaal toe? Het schrijven van een leergeschiedenis stelt u in staat de unieke kennis en vaardigheden in uw organisatie naar boven te halen, maar ook de blinde vlekken bloot te leggen, zodat nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. Hiermee geeft u het lerend vermogen uw organisatie een enorme impuls. Uw organisatie wordt wendbaarder en is daardoor toekomstbestendig georganiseerd.

Om succesvol te zijn, is wendbaarheid steeds meer de norm geworden in het benutten van mogelijkheden die zich voordoen in de omgeving. Het vraagt ook van organisaties dat ze veerkrachtig kunnen omgaan met de impact van (disruptieve) veranderingen. Organisaties die zich focussen op het ontwikkelen van hun lerend vermogen, zijn niet langer bezig om de toekomst te proberen te voorspellen, maar om te leren hoe met de toegenomen complexiteit om te gaan.
Geef het lerend vermogen van uw organisatie een impuls
Het schrijven van de leergeschiedenis vormt een impuls voor het lerend vermogen van uw organisatie: het vertrekpunt voor een gezamenlijk leerproces. Vaak is in organisaties veel zogenaamde impliciete kennis aanwezig ‘in de hoofden en het handelen’ van verschillende mensen. Door het verhaal van de organisatie te schrijven, zoals dat wordt verteld door de mensen die daar werken, wordt deze kennis naar boven gehaald. Het kan breder binnen de organisatie worden gedeeld. Ook worden systeemfouten, leerstoornissen, blinde vlekken en onbedoelde gevolgen blootgelegd.
Ontwikkel een toekomstbestendige organisatie
In het korte programma Wendbaarheid in Innovatie en Verandering leert u de leergeschiedenis voor een organisatie schrijven. Want: organisaties kunnen alleen duurzaam veranderen of innoveren als ze reflecteren op hun verleden. Juist van het verleden kunnen we leren hoe we met de complexiteit van morgen om moeten gaan, er ontstaat ruimte voor nieuwe perspectieven en daarmee is uw organisatie juist toekomstbestendig georganiseerd.

Het korte programma Wendbaarheid in Innovatie en Verandering is onmisbaar voor ervaren managers, professionals en adviseurs die betrokken zijn bij veranderprocessen, innovatie- en ontwikkeltrajecten. U wilt het lerend vermogen van uw organisatie een impuls geven, om te kunnen omgaan met de complexiteit van (toekomstige) vraagstukken.


- heeft u kennis van de elementaire organisatiesociologie, het concept van de ‘lerende organisatie’ en storytelling;
- kunt u specifieke kennis en vaardigheden uit de organisatie naar boven halen, maar ook de blinde vlekken en onbedoelde effecten in het systeem signaleren;
- ontwikkelt u scenario’s voor een (nieuw) gezamenlijk verhaal, dat het vertrekpunt vormt voor de interne dialoog en een collectief leerproces;
- heeft u inzicht in de functie van verhalen in organisaties en verstaat de kunst om met verhalen te leiden: narratief management.
- heeft u kritische leervragen en concrete adviezen voor organisatieverandering of innovatieprocessen.


Module 1 | Het verhaal als vertrekpunt voor een gezamenlijk leerproces
U krijgt kennis aangereikt van de organisatiesociologie, het concept ‘lerende organisatie’ en de functie van verhalen in organisaties. Er is speciale aandacht voor de rol van het verleden in organisaties en de leergeschiedenis.
Module 2 | Waarom doen we wat we doen?
De tweede module zal vooral in het teken staan van het analyseren van verschillende bronnen. Naast de selectie van geschreven bronnen wordt expliciet aandacht besteed aan interviewtechnieken. Dit om niet alleen de opvattingen van de geïnterviewden op te halen, maar ook zicht te krijgen op het handelen en de onderliggende overwegingen. Door interviews af te nemen voelt men zich gehoord én het stelt u in staat de verschillende verhalen te valideren.
Module 3 | Een toekomstbestendig verhaal voor uw organisatie
In de leergeschiedenis tekent u het verhaal van uw organisatie op door de verschillende feiten, meningen en percepties naast elkaar te leggen. Vanuit de analyse en aan de hand van de citaten uit de interviews stelt u de kritische leervragen op voor uw organisatie en formuleert u adviezen voor de toekomst. Dit vormt de basis voor de dialoog hoe te leren omgaan met de toegenomen complexiteit van vraagstukken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met AOG School of Management, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.