School en Echtscheiding Training

Niveau
Tijdsduur
Logo van AMV-Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 AMV-Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 132 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

AMV-Opleidingen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Dordrecht, Rotterdam

Beschrijving

Ruim een op de drie huwelijken (relaties) eindigt doormiddel van een scheiding. Een groot deel van de scheidingen vindt plaats wanneer de kinderen op de basisschool of het voortgezet onderwijs zitten.  Door een scheiding van de ouders krijgt het leven van kinderen een andere wending. De ouders bepalen het moment waarop zij gaan scheiden, de kinderen scheiden gedwongen mee. De zekerheden die zijn in het bestaande gezinsverband hadden, vallen daardoor voor een groot deel weg. Een logisch gevolg kan zijn dat kinderen hun zorgen, vragen of problemen rondom de scheiding mee naar school nemen. School neemt voor kinderen een centrale plaats in, omdat zij daar veiligheid en zekerheid ervaren. Regelm…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Ruim een op de drie huwelijken (relaties) eindigt doormiddel van een scheiding. Een groot deel van de scheidingen vindt plaats wanneer de kinderen op de basisschool of het voortgezet onderwijs zitten.  Door een scheiding van de ouders krijgt het leven van kinderen een andere wending. De ouders bepalen het moment waarop zij gaan scheiden, de kinderen scheiden gedwongen mee. De zekerheden die zijn in het bestaande gezinsverband hadden, vallen daardoor voor een groot deel weg. Een logisch gevolg kan zijn dat kinderen hun zorgen, vragen of problemen rondom de scheiding mee naar school nemen. School neemt voor kinderen een centrale plaats in, omdat zij daar veiligheid en zekerheid ervaren. Regelmatig zullen leerkrachten e.a. door ouders en/of hun kinderen geïnformeerd worden over de scheiding. Maar niet iedere ouder is even openhartig over wat zich thuis afspeelt.

De kinderen zenden in de meeste gevallen (verbale en/of non-verbale) signalen af, waaruit kan blijken dat zij problemen ervaren en ermee worstelen. Het is voor de leerkracht of andere betrokkene vanuit school van belang om de signalen te herkennen en om daar adequaat op in te kunnen spelen binnen de kaders van het beroep. De training is ontwikkeld om leerkrachten e.a. in het onderwijs meer inzicht te geven in de manier waarop zij met de problematiek rond kinderen van gescheiden ouders om kunnen gaan

*aangemerkt voor PE-Punten voor erkende Kinderen Scheiden Mee coaches.

MV-Opleidingen is een kleinschalig en persoonlijk opleidingsinstituut, opgericht door Marjon de Vroomen en Erik Baijens. Zij zijn de ondernemers, de inspirators en de visionairs van het opleidingsinstituut.

Ruim 13 jaar geleden zijn zij samen het ondernemers avontuur aangegaan en gestart met een eigen scheidingspraktijk met de visie 'niet tegen maar mét elkaar'! “Wij wilden mensen beter informeren, adviseren en begeleiden tijdens en na een (echt)scheiding om zo de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken. Vooral voor kinderen!”  Want als scheidingsbegeleider maak je het verschil voor alle betrokkenen bij een (echt)scheiding.

Vanuit hun eigen ervaring hebben zij ervaren hoe hoog de noodzaak is van deskundige scheidingsbegeleiding met aandacht voor kinderen. Hun scheidingspraktijk is uitgegroeid tot een landelijk werkende organisatie.

Erik en Marjon hebben hun eigen methodieken en werkwijze ontwikkeld. Wij geloven in ons concept en hebben alle expertise onder één dak, waarin je als professional kan krijgen wat je in huis wil en dient te hebben om je vak goed en deskundig te kunnen uitoefenen.

"Want scheidingsbegeleiding is een vak."

Als fundering leiden wij onze professionals op tot mediator waarna ze zich verder kunnen specialiseren in familiemediation om vervolgens de vakopleiding allround scheidingsspecialist te kunnen volgen.

Als bij jou bemiddeling centraal staat, kun je je bij ons laten specialiseren tot familiemediator. Wil je het (echt)scheidingsproces van A tot Z kunnen begeleiden én hierin adviseren? Volg dán de vakopleiding tot allround scheidingsspecialist.

Om een goedlopende praktijk te bouwen heb je naast een professionele opleiding en nascholing, vooral ook kennis van ondernemen nodig. AMV-Opleidingen helpt jou de praktijk te realiseren, hoe jij het écht voor ogen hebt. 

“Hun persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat de opleidingen en trainingen echt meer opleveren dan je verwacht.”

AMV, meer dan opleider alleen!

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.