Cursus Allergenenbeheer voor horeca en zorg

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Cursus Allergenenbeheer voor horeca en zorg

Allergenen Consultancy
Logo van Allergenen Consultancy

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVeghel
10 okt. 2022

Beschrijving

Onze cursus helpt bij inspecties van de NVWA. Het certificaat dat bij afronden van deze cursus behaald wordt, kan aan de inspecteur getoond worden als bewijs dat kennis aanwezig is over allergenen.

Door de nieuwe Europese wetgeving is het verplicht om betrouwbare allergeneninformatie te geven aan klanten en gasten. Pak het serieus aan en wordt goed voorgelicht door dé expert op dit vakgebied.

Voor wie bedoeld?

De cursus allergenenbeheer horeca en zorg (horeca, zorg en ambacht) is bedoeld voor horeca, cateraars, ambachtelijke bedrijven, speciaalzaken, keukenmanagers, chef-koks, sous-chefs, managers instellingskeuken en hoofden voeding.
Voor ieder die niet alleen wil weten hoe aan de allerge…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Horeca, Klantgerichtheid, Eventmanagement, Ondernemen en Sociale Hygiene.

Onze cursus helpt bij inspecties van de NVWA. Het certificaat dat bij afronden van deze cursus behaald wordt, kan aan de inspecteur getoond worden als bewijs dat kennis aanwezig is over allergenen.

Door de nieuwe Europese wetgeving is het verplicht om betrouwbare allergeneninformatie te geven aan klanten en gasten. Pak het serieus aan en wordt goed voorgelicht door dé expert op dit vakgebied.

Voor wie bedoeld?

De cursus allergenenbeheer horeca en zorg (horeca, zorg en ambacht) is bedoeld voor horeca, cateraars, ambachtelijke bedrijven, speciaalzaken, keukenmanagers, chef-koks, sous-chefs, managers instellingskeuken en hoofden voeding.
Voor ieder die niet alleen wil weten hoe aan de allergenenwetgeving voldaan kan worden maar ook een extra dimensie aan gastvrijheid gegeven kan worden. 

Onderwerpen

De veertien belangrijkste allergenen en waar je die tegen kunt komen, worden besproken. Ook de wetgeving én een zinvolle maar praktische invulling daarvan wordt met heel veel voorbeelden toegelicht. Met het stappenplan kan iedereen direct zelf aan de slag! Verder wordt aandacht besteed aan voedselallergie, wettelijke eisen (Verordening 1169/2011), grondstof- en ingrediënteninformatie, bereiding, automatisering, schoonmaken, kruisbesmetting, receptuurbeheer, etikettering en communicatie; zowel intern als met gasten.

Praktisch

Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Geen tijd voor een klassikale training? Volg dan onze allergenen e-learning.

Onze cursuskosten zijn inclusief lesmateriaal, set allergenenstickers, certificaat, lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW.
Na ontvangst van de inschrijving sturen wij een bevestiging per mail.

Examen en certificaat

Na afloop van de cursus wordt een toets afgenomen. Bij een voldoende resultaat reiken wij direct het Allergenen Certificaat uit. Er is ter plekke één herkansing mogelijk. De certificeringskosten zijn bij de cursuskosten inbegrepen.

Bij verhindering mag een collega de vrijgekomen plaats innemen. Schriftelijke annulering is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de cursus. Wij berekenen dan € 35 administratiekosten. Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus is het volledige bedrag verschuldigd. Wanneer het minimale aantal deelnemers niet is bereikt, is het mogelijk dat de cursus verzet wordt naar een latere datum. Uiteraard bestaat hierbij de mogelijkheid om af te zien van verdere deelname. Bij klassikale trainingen kan ook besloten worden de cursus te verzetten naar locatie Scherpenzeel (hoofdkantoor Allergenen Consultancy).

In-company

Liever een opmaat gemaakt voorstel, specifiek op eigen bedrijfssituatie afgestemd? Wij verzorgen graag de training zoals gewenst. Met voorbeelden uit eigen keuken, met of zonder kookworkshop: het kan allemaal! Neem contact met ons op om alle wensen te bespreken en een scherpe offerte te ontvangen.

Elke training en cursus is ook in-company mogelijk. 
Daarnaast bieden wij maatwerk. Vraag naar de mogelijkheden!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Horeca.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.