AgileBA ® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen!

Type product

AgileBA ® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen!

Adding Value Consulting (AVC)
Logo van Adding Value Consulting (AVC)
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 Adding Value Consulting (AVC) heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 151 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

7
Gemiddeld cijfer voor AgileBA ® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen!
Gebaseerd op 3 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Adriaan Tuintjer
Business Information Analyst
2
AgileBA ® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen!

"Ik loop al een aantal jaren mee in de softwareontwikkeling en heb alle methoden meegemaakt van waterval tot en met Safe en veel varianten daartussen.

Bij deze cursus verwachte ik dan ook een heel groot stuk herhaling van onderwerpen waar ik al jaren mee werk. Daar is op zich niks mis mee want ook van herhaling leer je. Seesie 2 ‘The Role of an Agile BA in an Agile world’ begon goed een aantal techniek warden behandeld en ook een aantal die ik nog nooit had gebruikt. Sessie 3 ‘Agile fundamentals’ niks nieuws maar weer even een verfrissing van mijn kennis.

Na deze sesie dacht ik … OK nu gaan we echt beginnen. Sessie 4 ‘Stakeholders in an Agile Project’. In deze sessie kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat deze cursus wat mij betreft ‘mijlenver’ af staat van mijn ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan heb bij grotere organisaties. Ik had het gevoeld dat dit een ‘hele oude’ cursus was. Ik downloadde de bijbehorende user guide en zacht dat deze nog in 2020 was geüpdatet. Als ik deze lees dan waan ik mijn minstens 15 jaar terug in de tijd. Als ik vervolgens ook nog eens kijk naar een aantal van de sessie die er nog aan zaten te komen, bijvoorbeeld ‘Sessie 7 Modelling and Prototyping’ en ‘Sessie 8 Timeboxing and Iterative Development’ dacht ik dat ik terug was beland in de schoolbanken. Kom op … dit kreeg ik in de jaren 90 al op het HBO. En dit is toch iets anders dan de Agile methode die ik tegenwoordig ervaar.

Scan je vervolgens eens door de user guide dan komt het woord ‘scrum’ maar drie keer voor en wordt dit slechts een ‘popular approach’ genoemd. Echt waar ??? Daarnaast wordt er geen aandacht besteed aan SAFe en business agility. Voor mij was dit het punt om te stoppen met deze cursus. De inhoud sluit voor mijn totaal niet aan in bij mijn werkzaamheden en ervaringen als (business) informatie analist.
" - 11-10-2023 07:56

"Ik loop al een aantal jaren mee in de softwareontwikkeling en heb alle methoden meegemaakt van waterval tot en met Safe en veel varianten da… alles lezen - 11-10-2023 07:56

Beste Adriaan,

We waarderen je feedback en het is goed om te horen dat je veel ervaring hebt met softwareontwikkeling en dat je hoge verwachtingen had van deze cursus. Deze AgileBA Foundation cursus biedt de basis (Foundation) kennis voor een Business Analist in een Agile context en vereist geen voorkennis. Je geeft aan dat het waardevol voor je is om sommige technieken te herhalen en ervan te leren en we zijn blij te horen dat je je kennis hebt kunnen opfrissen tijdens deze cursus. Het spijt ons echter te horen dat de cursus niet volledig aan al je verwachtingen voldeed en we nemen je opmerkingen serieus.

We willen graag benadrukken dat we een aantal gespecialiseerde Business Analyst cursussen op hoog niveau aanbieden die wellicht beter aan uw wensen voldoen, zoals ons Business Analyst Master Program of IIBA (International Institute of Business Analysis) cursussen, zoals bijvoorbeeld CCBA® en CBAP®.

Neem de volgende keer a.u.b. contact met ons op, dan helpen we je bij het vinden van de best passende cursus en certificering voor jou.

Mvg, het AVC team

- 11-10-2023 07:56

Beschrijving

AgileBA® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen


Agile Business Analyst (AgileBA®) Foundation
is basiskennis voor een business analist in een agile context. De training behandelt o.a. de filosofie en principes van Agile, maar geeft vooral ook processen en praktijken die de business analist nodig heeft.

De training geeft inzicht in de rollen en verantwoordelijkheden van een business analist binnen een agile project. De focus ligt dan op hoe de business analist de visie, missie en strategie van de organisatie concreet maakt in de producten en de te ontwikkelen functionaliteit in het project.

Projecten zijn de afgelopen jaren enorm veranderd. Wa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Business Analyse, Agile (algemeen), Business intelligence, BABOK en Datavisualisatie.

AgileBA® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen


Agile Business Analyst (AgileBA®) Foundation
is basiskennis voor een business analist in een agile context. De training behandelt o.a. de filosofie en principes van Agile, maar geeft vooral ook processen en praktijken die de business analist nodig heeft.

De training geeft inzicht in de rollen en verantwoordelijkheden van een business analist binnen een agile project. De focus ligt dan op hoe de business analist de visie, missie en strategie van de organisatie concreet maakt in de producten en de te ontwikkelen functionaliteit in het project.

Projecten zijn de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar in het verleden meestal gefaseerde en/of ‘waterval’ benaderingen vaak werden toegepast, kiezen steeds meer individuen en organisaties ervoor om met Agile benaderingen hun projecten te beheersen.

Dat heeft in ieder geval geleid tot een grote verandering in de manier hoe projecten worden georganiseerd en bestuurd. De introductie van een Agile aanpak heeft een ook grote impact op de rol van de Business Analist, op hun bestaande vaardigheden en hun manier van werken.

De rol en functie van vereisten en requirements is immers binnen een Agile aanpak totaal veranderd. Toch is het vaak niet duidelijk hoe nu het beste met die vereisten en requirement in een Agile omgeving kan worden omgegaan.

De traditionele vaardigheden van Business Analisten zijn nog steeds waardevol. Er moeten ook nieuwe vaardigheden en manieren van werken tot leven worden gebracht om de voordelen van een Agile manier van werken uit te buiten en de verschillende relaties met collega’s en belanghebbenden ten volle te benutten.

Hierbij is een holistische blik belangrijk. Juist in Agile projecten moet iedere ‘project increment’ bijdragen aan de waarde voor de organisatie en voor de klant. De Business Analist begrijpt hoe dit tot een werkelijkheid gemaakt kan worden.

Doel van de AgileBA Foundation training

Het doel van de AgileBA Foundation training is om een holistische blik te ontwikkelen op de organisatie en haar context, het Agile project en de business case daarvan in samenhang met de vereisten / requirements voor de te ontwikkelen functionaliteit.

Na de training beschikt u over de volgende vaardigheden:

 • U kunt ervoor zorgen dat binnen een Agile project precies de goede functionaliteit ontwikkeld wordt.
 • U kunt technieken en aanpakken toepassen die optimaal passen bij business analyse in een Agile omgeving.
 • U kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van een team dat gewend is aan een traditionele manier van werken naar een succesvol Agile ontwikkelteam.

Inhoud van de AgileBA Foundation training

AgileBA Foundation richt zich op alle professionals die ervoor willen zorgen dat binnen een Agile project optimaal de doelstellingen van de organisatie bereikt worden. In de AgileBA Foundation training komen onder meer aan de orde:

 • De rol van de Business Analist in een Agile omgeving
 • De basis, principes en fundamenten van Agile en de Agile Business Analyst
 • De Agile Business Case
 • Belanghebbers in en rond een Agile project
 • Requirements en User Stories
 • Prioritering
 • Workshops
 • Modellering
 • Timeboxing and interatieve ontwikkeling
 • Requirements planning en schattingen tijdens de levenscyclus
 • De levenscyclus van requirements in een Agile project

Doelgroep

De training AgileBA Foundation is gericht op iedereen die wil weten hoe business analyse toegepast kan worden in een Agile omgeving. De rol ‘Business Analist’ is de brug tussen ‘de business’ en ‘het ontwikkelteam’. Bij veel organisaties is de functie ‘Business Analist’ inmiddels verdwenen, maar de brugfunctie tussen productenspecialisten (of ‘customer journey experts’) en ontwikkelaars (‘engineers’) is nog steeds noodzakelijk. Daarom heeft Agile business analyse een grote toegevoegde waarde voor alle leden van een Agile ontwikkelteam, product owners en scrum masters en voor iedereen die met Agile ontwikkelteams te maken heeft.

Practische eLearning AgileBA

Onze eLearning-training is erg praktisch. De training bevat casestudy's, interactieve oefeningen en een examen simulator om uw kennis te testen voordat u het echte examen gaat doen. Deze AgileBA Foundation training heeft een slagingspercentage van bijna 100%.

De training is verdeeld in een aantal lessen, die toonaangevende multimedia- en interactieve oefeningen combineren met theorie. Het leren met deze elearning is leuk, praktisch en geeft u alle kennis om het examen te slagen, maar ook om direct toe te passen in uw werk.

Wanneer u klaar bent met uw training, kunt u uw kennis testen met de AgileBA Foundation examensimulator. Wanneer u meer dan 60% goed heeft beantwoord, kunt u zich aanmelden voor het echte ITIL4 Foundation examen. De twee officiele online examens zijn onderdeel van deze eLearning training.

AgileBA® Foundation eLearning

 • 1 jaar toegang tot het platform
 • Het duurt ongeveer 13-15 uur om deze cursus te voltooien.
 • 12 lessen
 • Cursusduur: 7 uur
 • Volledige ondersteuning door mentor
 • AgileBA examen simulator
 • Oefeningen
 • Mobiel compatibel (Study on the Go!)
 • AgileBA Foundation examen (geldig voor 12 maanden vanaf de aankoopdatum).

Toepassing

AgileBA Foundation geeft vooral een holistische kijk op een Agile project en de mogelijkheden daarvan om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. De aanpak en de inhoud is interessant en toepasbaar voor iedereen die het grote plaatje wil begrijpen, end-to-end processen wil kunnen overzien en de waardeketen in zijn totaliteit belangrijk vindt. AgileBA gaat bij uitstek over wat nodig is om succesvol te opereren op het grensvlak tussen ‘business’ (functionaliteit, klantwensen en dergelijk) en ‘development’.

Examen en certificering: online!

Doe je examen wanneer je er klaar voor bent, wanneer je tijd hebt en waar je ook bent...!

Het examen wordt online afgelegd, waardoor u de comfortabele keuze heeft om het examen thuis of op kantoor te schrijven. Wat we nodig hebben is een computer met internet voor het examen. Het examen is inbegrepen in dit AgileBA eLearning-pakket.

AgileBA® Foundation Exam Format (APMG)

 • 50 meerkeuze vragen
 • 25 punten vereist om te slagen (van de 50 beschikbare punten) - 50%
 • 40 minuten duur
 • Gesloten boek

Bekijk onze website (addingvalue .nl) voor ons volledige aanbod van trainingen; zoals: AgilePM; AgilePM; Agile Scrum; AgileSHIFT; AWS; Better Business Cases (BBC); Change Management; CISM, CISSP; COBIT, DevOps; ITIL4; IT4IT; IPMA; ISO/IEC 27001; LeanIT; Management of Portfolios (MoP); Management of Risk (M_o_R); Management of Value (MoV); MSP; Paxis; PMI-ACP; PMI-RMP; PRINCE2; P3O; SAFe; Lean Six Sigma; Software Testing ISTQB; TOGAF; VeriSM en nog veel meer!

Wij hopen u ook te certificeren!

7
Gemiddeld cijfer voor AgileBA ® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen!
Gebaseerd op 3 ervaringen
starstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Adriaan Tuintjer
Business Information Analyst
2
AgileBA ® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen!

"Ik loop al een aantal jaren mee in de softwareontwikkeling en heb alle methoden meegemaakt van waterval tot en met Safe en veel varianten daartussen.

Bij deze cursus verwachte ik dan ook een heel groot stuk herhaling van onderwerpen waar ik al jaren mee werk. Daar is op zich niks mis mee want ook van herhaling leer je. Seesie 2 ‘The Role of an Agile BA in an Agile world’ begon goed een aantal techniek warden behandeld en ook een aantal die ik nog nooit had gebruikt. Sessie 3 ‘Agile fundamentals’ niks nieuws maar weer even een verfrissing van mijn kennis.

Na deze sesie dacht ik … OK nu gaan we echt beginnen. Sessie 4 ‘Stakeholders in an Agile Project’. In deze sessie kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat deze cursus wat mij betreft ‘mijlenver’ af staat van mijn ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan heb bij grotere organisaties. Ik had het gevoeld dat dit een ‘hele oude’ cursus was. Ik downloadde de bijbehorende user guide en zacht dat deze nog in 2020 was geüpdatet. Als ik deze lees dan waan ik mijn minstens 15 jaar terug in de tijd. Als ik vervolgens ook nog eens kijk naar een aantal van de sessie die er nog aan zaten te komen, bijvoorbeeld ‘Sessie 7 Modelling and Prototyping’ en ‘Sessie 8 Timeboxing and Iterative Development’ dacht ik dat ik terug was beland in de schoolbanken. Kom op … dit kreeg ik in de jaren 90 al op het HBO. En dit is toch iets anders dan de Agile methode die ik tegenwoordig ervaar.

Scan je vervolgens eens door de user guide dan komt het woord ‘scrum’ maar drie keer voor en wordt dit slechts een ‘popular approach’ genoemd. Echt waar ??? Daarnaast wordt er geen aandacht besteed aan SAFe en business agility. Voor mij was dit het punt om te stoppen met deze cursus. De inhoud sluit voor mijn totaal niet aan in bij mijn werkzaamheden en ervaringen als (business) informatie analist.
" - 11-10-2023 07:56

"Ik loop al een aantal jaren mee in de softwareontwikkeling en heb alle methoden meegemaakt van waterval tot en met Safe en veel varianten da… alles lezen - 11-10-2023 07:56

Beste Adriaan,

We waarderen je feedback en het is goed om te horen dat je veel ervaring hebt met softwareontwikkeling en dat je hoge verwachtingen had van deze cursus. Deze AgileBA Foundation cursus biedt de basis (Foundation) kennis voor een Business Analist in een Agile context en vereist geen voorkennis. Je geeft aan dat het waardevol voor je is om sommige technieken te herhalen en ervan te leren en we zijn blij te horen dat je je kennis hebt kunnen opfrissen tijdens deze cursus. Het spijt ons echter te horen dat de cursus niet volledig aan al je verwachtingen voldeed en we nemen je opmerkingen serieus.

We willen graag benadrukken dat we een aantal gespecialiseerde Business Analyst cursussen op hoog niveau aanbieden die wellicht beter aan uw wensen voldoen, zoals ons Business Analyst Master Program of IIBA (International Institute of Business Analysis) cursussen, zoals bijvoorbeeld CCBA® en CBAP®.

Neem de volgende keer a.u.b. contact met ons op, dan helpen we je bij het vinden van de best passende cursus en certificering voor jou.

Mvg, het AVC team

- 11-10-2023 07:56
starstarstarstarstar
Fred Noren
10
AgileBA ® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen!

"Ik vond de opzet van de cursus erg prettig, het was makkelijk te navigeren en te gebruiken. Geweldige inhoud en Agile Business Analyst product. Zeer compleet en zeer bruikbaar in de parkpraktijk. Ik heb veel geleerd. Aanrader!" - 18-06-2023 14:16

"Ik vond de opzet van de cursus erg prettig, het was makkelijk te navigeren en te gebruiken. Geweldige inhoud en Agile Business Analyst produ… alles lezen - 18-06-2023 14:16

starstarstarstarstar_half
Hans S.
9
AgileBA ® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning, Inclusief het officiële online examen!

"Zeer interessante cursus. Perfect om alle kennis over Business Analist (in Agile :) te krijgen. Goed en leerzaam. Makkelijk te begrijpen en goed gerelateerd aan je dagelijkse werk. Uitstekende, snelle en persoonlijke service door de leverancier AVC. Veel dank!" - 09-11-2022 20:34

"Zeer interessante cursus. Perfect om alle kennis over Business Analist (in Agile :) te krijgen. Goed en leerzaam. Makkelijk te begrijpen en … alles lezen - 09-11-2022 20:34

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.