AgileBA® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning (incl examen)

Type product

AgileBA® - Agile Business Analyst – Foundation eLearning (incl examen)

Adding Value Consulting (AVC)
Logo van Adding Value Consulting (AVC)
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,8 Adding Value Consulting (AVC) heeft een gemiddelde beoordeling van 9,8 (uit 26 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Agile Business Analyst (AgileBA®) Foundation is basiskennis voor een business analist in een agile context. De training behandelt o.a. de filosofie en principes van Agile, maar geeft vooral ook processen en praktijken die de business analist nodig heeft.

De training geeft inzicht in de rollen en verantwoordelijkheden van een business analist binnen een agile project. De focus ligt dan op hoe de business analist de visie, missie en strategie van de organisatie concreet maakt in de producten en de te ontwikkelen functionaliteit in het project.

Projecten zijn de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar in het verleden meestal gefaseerde en/of ‘waterval’ benaderingen vaak werden toegepast, kiezen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Business Analyse, Agile (algemeen), Business intelligence, BABOK en Datavisualisatie.

Agile Business Analyst (AgileBA®) Foundation is basiskennis voor een business analist in een agile context. De training behandelt o.a. de filosofie en principes van Agile, maar geeft vooral ook processen en praktijken die de business analist nodig heeft.

De training geeft inzicht in de rollen en verantwoordelijkheden van een business analist binnen een agile project. De focus ligt dan op hoe de business analist de visie, missie en strategie van de organisatie concreet maakt in de producten en de te ontwikkelen functionaliteit in het project.

Projecten zijn de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar in het verleden meestal gefaseerde en/of ‘waterval’ benaderingen vaak werden toegepast, kiezen steeds meer individuen en organisaties ervoor om met Agile benaderingen hun projecten te beheersen.

Dat heeft in ieder geval geleid tot een grote verandering in de manier hoe projecten worden georganiseerd en bestuurd. De introductie van een Agile aanpak heeft een ook grote impact op de rol van de Business Analist, op hun bestaande vaardigheden en hun manier van werken.

De rol en functie van vereisten en requirements is immers binnen een Agile aanpak totaal veranderd. Toch is het vaak niet duidelijk hoe nu het beste met die vereisten en requirement in een Agile omgeving kan worden omgegaan.

De traditionele vaardigheden van Business Analisten zijn nog steeds waardevol. Er moeten ook nieuwe vaardigheden en manieren van werken tot leven worden gebracht om de voordelen van een Agile manier van werken uit te buiten en de verschillende relaties met collega’s en belanghebbenden ten volle te benutten.

Hierbij is een holistische blik belangrijk. Juist in Agile projecten moet iedere ‘project increment’ bijdragen aan de waarde voor de organisatie en voor de klant. De Business Analist begrijpt hoe dit tot een werkelijkheid gemaakt kan worden.

Doel van de AgileBA Foundation training

Het doel van de AgileBA Foundation training is om een holistische blik te ontwikkelen op de organisatie en haar context, het Agile project en de business case daarvan in samenhang met de vereisten / requirements voor de te ontwikkelen functionaliteit.

Na de training beschikt u over de volgende vaardigheden:

 • U kunt ervoor zorgen dat binnen een Agile project precies de goede functionaliteit ontwikkeld wordt.
 • U kunt technieken en aanpakken toepassen die optimaal passen bij business analyse in een Agile omgeving.
 • U kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van een team dat gewend is aan een traditionele manier van werken naar een succesvol Agile ontwikkelteam.

Inhoud van de AgileBA Foundation training

AgileBA Foundation richt zich op alle professionals die ervoor willen zorgen dat binnen een Agile project optimaal de doelstellingen van de organisatie bereikt worden. In de AgileBA Foundation training komen onder meer aan de orde:

 • De rol van de Business Analist in een Agile omgeving
 • De basis, principes en fundamenten van Agile en de Agile Business Analyst
 • De Agile Business Case
 • Belanghebbers in en rond een Agile project
 • Requirements en User Stories
 • Prioritering
 • Workshops
 • Modellering
 • Timeboxing and interatieve ontwikkeling
 • Requirements planning en schattingen tijdens de levenscyclus
 • De levenscyclus van requirements in een Agile project

Doelgroep

De training AgileBA Foundation is gericht op iedereen die wil weten hoe business analyse toegepast kan worden in een Agile omgeving. De rol ‘Business Analist’ is de brug tussen ‘de business’ en ‘het ontwikkelteam’. Bij veel organisaties is de functie ‘Business Analist’ inmiddels verdwenen, maar de brugfunctie tussen productenspecialisten (of ‘customer journey experts’) en ontwikkelaars (‘engineers’) is nog steeds noodzakelijk. Daarom heeft Agile business analyse een grote toegevoegde waarde voor alle leden van een Agile ontwikkelteam, product owners en scrum masters en voor iedereen die met Agile ontwikkelteams te maken heeft.

Practische eLearning AgileBA

Onze eLearning-training is erg praktisch. De training bevat casestudy's, interactieve oefeningen en een examen simulator om uw kennis te testen voordat u het echte examen gaat doen. Deze AgileBA Foundation training heeft een slagingspercentage van bijna 100%.

De training is verdeeld in een aantal lessen, die toonaangevende multimedia- en interactieve oefeningen combineren met theorie. Het leren met deze elearning is leuk, praktisch en geeft u alle kennis om het examen te slagen, maar ook om direct toe te passen in uw werk.

Wanneer u klaar bent met uw training, kunt u uw kennis testen met de AgileBA Foundation examensimulator. Wanneer u meer dan 60% goed heeft beantwoord, kunt u zich aanmelden voor het echte ITIL4 Foundation examen. De twee officiele online examens zijn onderdeel van deze eLearning training.

AgileBA® Foundation eLearning

 • 120 dagen (4 maanden) toegang tot het platform
 • 12 lessen
 • Cursusduur: 5 uur
 • Tutor ondersteuning
 • Quizzen en oefenexamens
 • Mobiel compatibel (Study on the Go!)


Toepassing

AgileBA Foundation geeft vooral een holistische kijk op een Agile project en de mogelijkheden daarvan om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. De aanpak en de inhoud is interessant en toepasbaar voor iedereen die het grote plaatje wil begrijpen, end-to-end processen wil kunnen overzien en de waardeketen in zijn totaliteit belangrijk vindt. AgileBA gaat bij uitstek over wat nodig is om succesvol te opereren op het grensvlak tussen ‘business’ (functionaliteit, klantwensen en dergelijk) en ‘development’.

Examen en certificering: online!

Doe je examen wanneer je er klaar voor bent, wanneer je tijd hebt en waar je ook bent...!

Het examen wordt online afgelegd, waardoor u de comfortabele keuze heeft om het examen thuis of op kantoor te schrijven. Wat we nodig hebben is een computer met internet voor het examen. Het examen is inbegrepen in dit AgileBA eLearning-pakket.

AgileBA® Foundation Exam Format (APMG)

 • 50 meerkeuze vragen
 • 25 punten vereist om te slagen (van de 50 beschikbare punten) - 50%
 • 40 minuten duur
 • Gesloten boek

Bekijk onze website (addingvalue .nl) voor ons volledige aanbod van trainingen; zoals: AgilePM; AgilePM; Agile Scrum; AgileSHIFT; AWS; Better Business Cases (BBC); Change Management; CISM, CISSP; COBIT, DevOps; ITIL4; IT4IT; IPMA; ISO/IEC 27001; LeanIT; Management of Portfolios (MoP); Management of Risk (M_o_R); Management of Value (MoV); MSP; Paxis; PMI-ACP; PMI-RMP; PRINCE2; P3O; SAFe; Lean Six Sigma; Software Testing ISTQB; TOGAF; VeriSM en nog veel meer!

Wij hopen u ook te certificeren!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.