Azure Data Fundamentals (DP-900)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Azure Data Fundamentals (DP-900)

Wortell Smart Learning
Logo van Wortell Smart Learning
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Wortell Smart Learning heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 37 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
22 sep. 2022
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 22 september 2022, 09:00-16:00, - , DP900
placeUtrecht
19 okt. 2022
Toon rooster
event 19 oktober 2022, 09:00-16:00, - , DP900
placeUtrecht
17 nov. 2022
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 17 november 2022, 09:00-16:00, - , DP900

Beschrijving

Omschrijving

Wanneer je als organisatie met data en analytics aan de slag gaat, komt daar veel techniek bij kijken. Maar hoe leg je aan de niet-technische stakeholders in je organisatie uit wat er speelt, en welke overwegingen belangrijk zijn?

In deze ééndaagse training "Azure Data Fundamentals" leren de cursisten een stevige basis in de concepten van cloud data, databases, en cloud diensten binnen Microsoft Azure. We bespreken de verschillen tussen relationele data, niet-relationele data, big data en analytics. Ook doen we ervaring op met het neerzetten van een database en het uitvoeren van queries. Cursisten krijgen een introductie in de achterliggende platforms van databases tot aan Synap…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Microsoft Azure, Cloud Computing, VMware vCloud, Skype en Microsoft Windows Server 2019.

Omschrijving

Wanneer je als organisatie met data en analytics aan de slag gaat, komt daar veel techniek bij kijken. Maar hoe leg je aan de niet-technische stakeholders in je organisatie uit wat er speelt, en welke overwegingen belangrijk zijn?

In deze ééndaagse training "Azure Data Fundamentals" leren de cursisten een stevige basis in de concepten van cloud data, databases, en cloud diensten binnen Microsoft Azure. We bespreken de verschillen tussen relationele data, niet-relationele data, big data en analytics. Ook doen we ervaring op met het neerzetten van een database en het uitvoeren van queries. Cursisten krijgen een introductie in de achterliggende platforms van databases tot aan Synapse en Azure Databricks. Ook staan we stil bij Power BI, hoe het opgebouwd is en hoe alles samen kan werken.

Let op! Deze training wordt niet in een regulier open rooster aangeboden, maar in een open leercentrum. Dit houdt in dat je bij ons op locatie komt waar je onder begeleiding van een docent met veel expertise zelfstandig de stof bestudeert, doorneemt en oefent. De docent is gedurende de dag beschikbaar wanneer je tegen problemen, vragen of uitdagingen aanloopt.

Voor wie is de training Azure Data Fundamentals?

Deze training is gericht op cursisten met weinig technische achtergrond, die in een dag een stevige basis willen hebben om goed mee te kunnen praten met teams die data & analytics platforms bouwen.

Een tweede doelgroep zijn Data Engineers die de stap naar de cloud aan het maken zijn.

Doelstellingen

Na deze dag kunnen deelnemers:

 • De belangrijkste concepten over data in Azure beschrijven
 • Concepten van relationele data in Azure uitleggen
 • Concepten van niet-relationele data in Azure uitleggen
 • Componenten van een Modern Data Warehouse in Azure herkennen

Voorkennis om de training Azure Data Fundamentals te volgen

Voor deze training is geen voorkennis vereist. Wel is het belangrijk dat de deelnemers daadwerkelijk iets met data te maken krijgen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door de samenwerking met een data-team, of door het zelf werken in een data-vakgebied.

Onderwerpen

 • Explore Core Data Concepts
  • Roles and Responsibilities in the World of Data
  • Describe concepts of relational data
  • Relational vs. non-relational Data
  • Concepts of data analytics
 • Explore relational data in Azure
  • Explore relational data services in Azure
  • Explore provisioning and deploying relational database services in Azure
  • Query relational data in Azure
 • Explore non-relational data in Azure
  • Explore non-relational data services in Azure
  • Explore provisioning and deploying non-relational data services in Azure
  • Manage non-relational data stores in Azure
 • Explore Modern Data Warehouse Analytics
  • Examine components of a modern data warehouse
  • Explore large-scale data analytics
  • Get started building with Power BI

Studiemateriaal

In de training "Azure Data Fundamentals" gebruiken we Microsoft Official Courseware. Wanneer je deelneemt aan deze cursus, zullen we dit materiaal voor je bestellen. Je krijgt dit materiaal dan blijvend tot je beschikking in de Skillpipe-omgeving, waarin Microsoft haar trainingsmaterialen beschikbaar stelt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Wortell Smart Learning, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.