Basisopleiding De Kracht van Verbinding Methode

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Norbert NettenMarja Postema

Basisopleiding De Kracht van Verbinding Methode

Kracht van Verbinding
Logo van Kracht van Verbinding
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7 Kracht van Verbinding heeft een gemiddelde beoordeling van 7 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze training

Beschrijving

De Kracht van Verbinding methode is diepgaand, goed onderbouwd en praktisch toepasbaar.

Waarom neem je deel aan de Basisopleiding Kracht van Verbinding Methode?

Als je met mensen werkt dan ken je de momenten waarop je zowel effectief bent, als dat er wederzijds respect en vertrouwen is, waarin verschillen in karakter en opvattingen niet leiden tot afstand, maar juist tot nieuwsgierigheid en meer begrip. Je doet je werk goed en met een goed gevoel en dat geldt ook voor degene voor wie je het doet. Er is verbinding. Dat maakt dat de ander het fijn vindt om door jouw begeleid of geholpen te worden of om van jouw leiding te krijgen. Verbinding is als een vonk die maakt dat het voldoening geeft om bij elkaar te zijn en met elkaar te werken. Dat geldt zowel voor professionals in die…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De Kracht van Verbinding methode is diepgaand, goed onderbouwd en praktisch toepasbaar.

Waarom neem je deel aan de Basisopleiding Kracht van Verbinding Methode?

Als je met mensen werkt dan ken je de momenten waarop je zowel effectief bent, als dat er wederzijds respect en vertrouwen is, waarin verschillen in karakter en opvattingen niet leiden tot afstand, maar juist tot nieuwsgierigheid en meer begrip. Je doet je werk goed en met een goed gevoel en dat geldt ook voor degene voor wie je het doet. Er is verbinding. Dat maakt dat de ander het fijn vindt om door jouw begeleid of geholpen te worden of om van jouw leiding te krijgen. Verbinding is als een vonk die maakt dat het voldoening geeft om bij elkaar te zijn en met elkaar te werken. Dat geldt zowel voor professionals in dienst van de overheid en hun klanten, mensen in het onderwijs en hun studenten, als voor dienstverlenende beroepen in zorg, welzijn en hospitality en hun clienten en voor de samenwerking tussen managers en medewerkers. Wanneer je vanuit verbinding werkt dan geeft samenwerking veel voldoening. Het heeft ‘ziel’.

Wanneer gaat het mis?

Wanneer verbindingen zwak zijn, dan merk je dat aan symptomen. Voorbeelden daarvan zijn: irritatie, weerstand, afstand, machtsstrijd, wantrouwen, gebrek aan openheid, verlies van betrokkenheid, geen directe feedback, afschuiven van verantwoordelijkheid, indekken, klachten en tegenzin. Dit zijn symptomen van gebrek aan verbinding, met een negatief effect op de samenwerking en op de relatie. 

Wanneer gaat het goed? 

De kern van elke vorm van samenwerken is veiligheid en vertrouwen. Vertrouwen werkt naar twee binnen, naar jezelf (zelfvertrouwen) en naar buiten, naar elkaar. Dat merk je aan betrokkenheid, aan nemen en geven van verantwoordelijkheid en aan respect en integriteit. Met vertrouwen krijg je veel makkelijker voor elkaar wat je wilt bereiken, met veel meer plezier en voldoening. Vertrouwen is een werkwoord. Je kunt eraan bouwen. Dat doe je door actief de verbinding met jezelf en met anderen te versterken. Er is geen groter geschenk dat je jezelf en anderen kunt geven, dan het herstellen van verbroken verbindingen. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Norbert Netten
Norbert Netten
Ontdek de Kracht van Verbinding
7

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Kracht van Verbinding, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.