PowerShell Special - As Real As It Gets -

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Vijfhart IT-Opleidingen, winnaar Computable Award 'Opleider van het jaar'
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 Vijfhart IT-Opleidingen, winnaar Computable Award 'Opleider van het jaar' heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 516 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Nieuwegein
18 mrt. 2020 tot 20 mrt. 2020
Toon rooster
event 18 maart 2020, 08:45-16:00, Day 1
event 19 maart 2020, 08:45-16:00, Day 2
event 20 maart 2020, 08:45-16:00, Day 3
Nieuwegein
22 jun. 2020 tot 24 jun. 2020
Toon rooster
event 22 juni 2020, 08:45-16:00, Day 1
event 23 juni 2020, 08:45-16:00, Day 2
event 24 juni 2020, 08:45-16:00, Day 3
Nieuwegein
16 sep. 2020 tot 18 sep. 2020
Toon rooster
event 16 september 2020, 08:45-16:00, Day 1
event 17 september 2020, 08:45-16:00, Day 2
event 18 september 2020, 08:45-16:00, Day 3
Nieuwegein
9 dec. 2020 tot 11 dec. 2020
Toon rooster
event 9 december 2020, 08:45-16:00, Day 1
event 10 december 2020, 08:45-16:00, Day 2
event 11 december 2020, 08:45-16:00, Day 3

Beschrijving

Lesmethode :

Klassikaal

Algemeen :

PowerShell is er en gaat nooit meer weg. Ongeacht of je nu met Microsoft on-premise technologieën of Microsoft clouddiensten werkt, PowerShell is vaak de enige manier om nieuwe functionaliteit te ontsluiten en te gebruiken. Daarom is degelijke kennis van en ervaring met PowerShell een vereiste. Het maakt deel uit van de standaard toolkit van elke beheerder die met Microsoft werkt.

Uiteraard zijn er de basistrainingen van Microsoft zelf (M10961 & M10662). Hier leer je zeker veel van. Alleen is de directe toepasbaarheid in de praktijk ervan een uitdaging. Iedere omgeving is immers net weer even anders en kent weer andere regels. Kortom, ook na deze - overige…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Microsoft Windows PowerShell, ICT Algemeen, Excel, Microsoft R en Management Algemeen.

Lesmethode :

Klassikaal

Algemeen :

PowerShell is er en gaat nooit meer weg. Ongeacht of je nu met Microsoft on-premise technologieën of Microsoft clouddiensten werkt, PowerShell is vaak de enige manier om nieuwe functionaliteit te ontsluiten en te gebruiken. Daarom is degelijke kennis van en ervaring met PowerShell een vereiste. Het maakt deel uit van de standaard toolkit van elke beheerder die met Microsoft werkt.

Uiteraard zijn er de basistrainingen van Microsoft zelf (M10961 & M10662). Hier leer je zeker veel van. Alleen is de directe toepasbaarheid in de praktijk ervan een uitdaging. Iedere omgeving is immers net weer even anders en kent weer andere regels. Kortom, ook na deze - overigens prima - trainingen moet de cursist nog stevig er aan trekken om de opgedane theorie om te zetten in de dagelijkse praktijk.

Speciaal voor deze situatie heeft Vijfhart de samenwerking opgezocht met de twee Nederlandse PowerShell guru's, Jeff Wouters (MVP!) en zijn collega Koen Halfwerk. Beiden zijn werkzaam voor Methos en werken dagelijks als consultant in de praktijk met PowerShell. Zodoende kennen zij als geen ander PowerShell en weten zij er enorm veel van af. Praat een uur met hen, en je hebt een berg PowerShell tips voor een week!

In deze speciale driedaagse cursus ga je van of Koen Halfwerk of Jeff Wouters PowerShell leren kennen als nooit tevoren! Als uitgangspunt dient het boek Learn Windows PowerShell in a Month of Lunches, Third Edition. Dit boek krijg je voordat deze training begint, uitgereikt en blijft van jou zodat je het na de training als naslagwerk kunt gebruiken. Tijdens de training zal de docent aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien wat de kracht van PowerShell is en hoe jezelf deze toe kunt passen. Tijdens de cursus zelf zal het boek minder aan de orde komen.

Je leert tijdens deze cursus enorm veel omdat de trainer (Jeff Wouters of Koen Halfwerk) putten uit een enorme hoeveelheid praktijkervaring en deze met de cursisten delen. Hierdoor is deze cursus zeer snel toepasbaar in jouw praktische omgeving en kun je meteen aan de slag.

Let op!!! BYOD. Je dient zelf een laptop mee te nemen met WiFi en de mogelijkheid om Remote Desktop verbindingen op te zetten.

Doel :

PowerShell snel leren toepassen en inzetten om vele beheerwerkzaamheden welke vaak voorkomen en foutgevoelig zijn, op een snelle, uniforme en foutloze wijze uit te voeren. Tevens leent PowerShell zich ook voor automatisering van taken waardoor je als beheerder tijd vrij maakt voor andere (en vaak meer uitdagende) werkzaamheden.

Doelgroep :

Deze cursus is geschikt voor elke IT specialist die met Microsoft werkt. Hetzij on-premise, in de (Azure) cloud of een hybride vorm er van.

Voorkennis :

Basiskennis van Powershell of een andere commandline- of programmeertaal is een vereiste. Basiskennis van Windows en/of Azure is een voordeel, geen vereiste. Tevens is beheersing van de Engelse taal nodig, dit om het boek goed te kunnen lezen en begrijpen. Daarbij is PowerShell gebaseerd op de Engelse taal. Voor de praktijkopdracht is diepte kennis van een willekeurig Microsoft product een pre.

Onderwerpen :

Hoewel de trainer zichzelf het recht voorhoudt om van de agenda af te wijken, worden deze onderwerpen behandeld:
- Dag 1
   - Help!
   - Powershell in the commandline
   - Into the Pipeline
   - Modules and dll's
   - Powershell Objects
   - Formatting to the right
   - Filtering to the left
   - Variabeles
   - Strings
   - Functions
- Dag 2
   - Remote control: one-to-one, and one-to-many
   - Sessions: remote control with less work
   - Using Windows Management Instrumentation and CIM
   - Looping and Conditions
   - Multitasking with background jobs
   - Advanced Variables
   - A practical Interlude
- Dag 3
   - Working with many objects, one at a time
   - Input and Output
   - You call this scripting?
   - Improving your parameterized script
   - Whats next: Advanced Topics
   - Security Alert!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Vijfhart IT-Opleidingen, winnaar Computable Award 'Opleider van het jaar', om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.